ANA SAYFA > SPOR > Şakir Kuruş'u kaybettik...

Şakir Kuruş'u kaybettik...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şakir Kuruş'u kaybettik...

Türk Futbolu'nun unutulmaz futbol adamı, Denizgücü'nü yaratan isim, İzmir Spor Camiası efsane ismi Şakir Kuruş vefat etti.

1935 doğumlu Şakir Kuruş 8 Şubat 2019 Cuma günü (yarın), Alsancak Hocazade Camii’nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlenecek ve ebedi istirâtgahına yolcu edilecek.
Şakir Kuruş'a Allah’tan rahmet, Türk Futboluna, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Şakir Kuruş kimdir?

1935'te, Çorum'un Cemilbey köyünde, öğretmen bir babanın oğlu olarak doğdu.  1948'de Çorum Güneşspor genç takımında oynamaya başladı ve 1952'ye kadar burada oynadı.  Çorum Ortaokulu'nda eğitim gören Kuruş, mezun oluncaya kadar Çorum'da kaldı. 1952'de İstanbul'a gelerek Kasımpaşa'daki deniz astsubay okulunda eğitim görmeye başladı. Bu yıllarda İstanbul Denizgücü'nde, 1953'te ise Gölcük Denizgücü'nde oynadı. Mezun olması sonrasında iki yıl öğretmenlik yaptı, devamında ise tayin olduğu Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nde çalıştı. İstanbul'dan ayrıldığı 1963'e kadar İstanbul Denizgücü'nde oynadı. 1957-1953 yılları arasında ise Türkiye Ordu millî takımı forması giydi.
1963'te yerleştiği İzmir'de, İzmir Denizgücü'nde hem takım kaptanı olarak futbol oynamaya hem de takımın teknik direktörlüğünü yapmaya başladı.  1965 itibarıyla İzmir 1. Amatör Küme'ye yükselen takım, 1965-66 sezonunda İzmir 1. Amatör Küme, 1967'de ise Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası şampiyonluğunu kazandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Sevdaluk büyük ilgi gördü...
Sonraki Haber Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı yapıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?