ANA SAYFA > EĞİTİM > Saint-Josephliler'den Roma’ya kültür gezisi

Saint-Josephliler'den Roma’ya kültür gezisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Saint-Josephliler'den Roma’ya kültür gezisi

İzmir’in tek özel yabancı okulu olan İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde üçüncü yabancı dil olarak öğretilen İtalyancayı geliştirmek, İtalyanca pratik yapmak ve bu dili kültürüyle tanımak amacıyla her yıl gerçekleştirilen kültür, sanat ve tarih dolu gezide öğrenciler Roma’yı ziyaret etti.

Rönesans’ın beşiği İtalya’da bulunan önemli kültürel ve tarihi eserleri yakından görme fırsatını yakalayan Saint-Josephliler, Santa Maria Maggiore, Kolezyum, Campo di Fiori, Trevi Çeşmesi, Panteon, İspanyol Merdivenleri, Castel Sant’ Angelo, Forum Romano, Palatine, Piazza Navona,Santa Maria in Trastevere, Piazza Popolo, L’isola Tibertine, Palazzo Doria Pamphilj, Santa Maria Aracoeli,  Vittorio Emanuelle II Abidesi gibi önemli yapıları ve eserleri ziyaret etti.

Bir açık hava müzesi olan Roma’da  bulunan Türk Büyük Elçiliğini de ziyaret eden gençlerin gezisi, dünyanın en önemli heykellerine ve resimlerine ev sahipliği yapan Vatikan Müzesi ile devam etti. Müzede bulunan Bernini ve Michelangelo gibi önemli sanatçıların eserlerini gören öğrencilerin kültür gezisi, Da Vinci Müzesi ziyaretiyle son buldu.

Saint-Josephli öğrenciler, dünya tarihi ve kültürü açısından büyük önem taşıyan eserlere ev sahipliği yapan bu şehri ziyaret etmekten ve gezi boyunca İtalyanca konuşmaktan mutlu oldular.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar'a sahilde sabah sporu...
Sonraki Haber Çıray: AKP hızlı düşerken CHP yüzde 30'a geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?