ANA SAYFA > GÜNDEM > Sahte rakının merkezi Karşıyaka çıktı

Sahte rakının merkezi Karşıyaka çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sahte rakının merkezi Karşıyaka çıktı

İzmir'de bir hafta içerisinde 8 kişinin ölümüne, 13 kişinin de yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan sahte rakıyı üreten zanlı, evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Damıtılan alkole metil alkol karıştıran zanlı ile marketlere dağıtım yapan 2 zanlı da yakalandı.

İzmir'de geçtiğimiz hafta 8 kişinin ölümüne sebep olan sahte rakının dağıtımını yapan E.Ö. (47) ve E.Ö.'ye mal temin eden Ç.M.F.'yi (39) göz altına alan polis, zanlıların ifadelerin yola çıkarak rakının üretimini yapan 23 yaşındaki O.Y'nin izine ulaştı. O.Y'nin Örnekköy'deki evine baskın yapan polisler, evin adeta bir alkol üretim merkezine çevirilmiş olduğunu gördü.

O.Y.'nin evinde yapılan aramada içki damıtımında kullanılan damıtma düzeneği, toplam 90 litre kurma rakı, imalatta kullanılan 20 litre tiner, 1 litre aseton, 1 litre sodyum fosfat, çok sayıda votka etiketi ve imalatta kullanılan çok sayıda boş bidon ele geçirildi.

Cinayet Büro ekipleri, sahte alkolün üretiminden dağıtımına kadar şebekenin çalışma sistemini çözdü. İzmir'de kalorifer tank temizleme işi yapan O.Y.'nin damıtarak sahte alkolü üretip Ç.M.F'ye teslim ettiği, Ç.M.F.'nin de alkole metil alkol karıştırarak marketlere dağıtmak üzere E.Ö. ve Ş.S.'ye verdiği belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan O.Y., Ç.M.F., E.Ö. ve Z.G., dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firari olan seyyar satıcı Ş.S.'yi arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi. Öte yandan marketlerinde sahte alkol satan şüphelilerin polisi yanıltmak için sahte alkolü aldıklarını söyledikleri 'Arap' lakaplı kişinin uydurulmuş bir kişi olduğu belirlendi. Metil alkol zehirlenmesi nedeniyle tedavi gören 13 kişiden 2'si taburcu olurken, 11 kişinin tedavisi devam ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kırkpınar: Kimsenin Karşıyakalılığımı sorgulamak haddine değildir
Sonraki Haber Lemi Yerli'nin durumu ağır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?