ANA SAYFA > İZMİR > Sahil Güvenlik 48 göçmeni daha kurtardı

Sahil Güvenlik 48 göçmeni daha kurtardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sahil Güvenlik 48 göçmeni daha kurtardı

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denizlerde yaşanan düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi maksadıyla yoğun bir mücadele sürdürüyor. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde 1073 arama kurtarma operasyonu icra edildi. Bu operasyonlar neticesinde 38.660 göçmen kurtarıldı, 50 göçmen kaçakçısı ise yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.

İzmir İli Özdere İlçesi 1,5 mil açıklarında batmak üzere olan göçmen botu Sahil Güvenlik Uçağı tarafından tespit edildi. Deniz üzerinde kalmaya çalışan göçmenleri kurtarmak için uçak tarafından SAR kiti atıldı, uçaktan atıldıktan sonra şişerek açılan can salına 1 yetişkin,3 çocuk göçmen sığındı. Olay yerine süratle intikal eden 2 Sahil Güvenlik botu kurtarma harekâtına başladı, yaralı bir göçmen, kurtarıcı personel tarafından denizden kurtarılarak yüzer sedyeye yerleştirildi. Operasyonda 26 erkek, 10 kadın, 6 erkek çocuk, 6 kız çocuk olmak üzere Suriye uyruklu 48 göçmen kurtarıldı.

Ege Denizi’n de 2015 yıllı içerisinde 1073 olayda; 38.660 düzensiz göçmen kurtarıldı, 50 göçmen kaçakçısı yakalandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bit Pazarı’na yeni yer müjdesi
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir'e Fitch ve Moody's morali

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?