ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlıklı yemekler diyetisyenin mutfağından çıkıyor

Sağlıklı yemekler diyetisyenin mutfağından çıkıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıklı yemekler diyetisyenin mutfağından çıkıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Andaç Yeşilyurt, ofisinde oluşturduğu mutfakta sağlıklı ve lezzetli yemekler ve tatlılar hazırlıyor.

Diyetisyen Mutfağı isimli youtube kanalında yemek tariflerlerini paylaşan Yeşilyurt, "Bu çalışmamda mutfak sanatlarını sağlıkla buluşturuyorum. Lezzet ve sağlık birarada" diyor. 
 
Beslenme ve Diyet Uzmanı Andaç Yeşilyurt, sağlıklı beslenme ve ‘’Diyetisyen Mutfağı’’programı ile ilgili konuştu. İnsanlara sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamalarının yollarını anlattığı bir çalışma içerisine girdiğini anlatan Yeşilyurt,  "İnsanlara hem sağlıklı hem de lezzetli yiyecekleri nasıl tüketebilirler ve nasıl tarifler yapabilirler, bunları gösterme yoluna girdik. Bu fikir oluşurken yine yurtdışındaki kurslardan ilham aldık. Bunların arasında  New York’da katılmış olduğum  Natural Gourmet Institute ve California'da yer alan dünyanın en önemli yemek okullarından bir olan Culinary Instutue of America var. Bu kurslarda işin lezzet ve sağlık kısmı birlikte işlendi. Bu fikir çok hoşuma gitti ve biz de ofisimizde kendimize bir mutfak oluşturup, yavaş yavaş çalışmalara başladık. Şu an Youtube’da bir kanalımız var. Diyetisyen mutfağı adı ile bizzat hazırladığım tarifler ve bunların yararlarından bahsettiğim videolarımız var. Kanalımıza ulaşmak için Youtube'da Andaç Yeşilyurt ismini aramaları yeterli. Aynı şekilde diğer sosyal medya araçlarında da her gün elimden geldiğince bilgilendirici paylaşımlar yapmaya çalışıyorum" dedi.
 
GIDANIN SAĞLIKLI OLMASI DİYET OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ
‘’Her insan vücut yapısı, beslenme alışkanlıkları, yaşam şekli, çalışma koşulları ve daha başka birçok konuda birbirinden farklıdır’’ diye konuşan Yeşilyurt: ‘’Diyet elbette bazı konularda fedakârlık gerektirir ancak kişinin severek devam edebileceği bir diyet programı olmalı ki kişi hedefine ulaştıktan sonra da programı sürdürüp, hedefinde kalmayı başarabilsin. Bazı gıdalar da diyetle çok özdeşleşmiş durumda, kuru meyveler, ceviz, fındık, badem; sanki bu besinler diyetmiş gibi düşünülüyor. Evet bunlar çok sağlıklı diyetin içinde olması çok güzel ama bu limitsiz tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor mutlaka kişiye göre ölçülü tüketilmeli. Ceviz çok sağlıklı bir gıda ama çok yağlı 2- 3 taneden fazla yememekte fayda var. Meyvelerin de porsiyon ölçüleri var. Günde 2-3 tane meyve yeterli diye düşünüyorum. Sebzelerin ise hepsini öneriyorum. Özetle sağlıklı dahi olsa her neyi çok yiyorsak hepsi kilo artışına sebep olma potansiyeline sahiptir’’ dedi.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Avrupa defteri erken kapandı...
Sonraki Haber Büyükşehir’den Alsancak'ı rahatlatmak için ikinci hamle

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?