ANA SAYFA > GÜNDEM > Sağlıkçılardan teröre tepki

Sağlıkçılardan teröre tepki

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlıkçılardan teröre tepki

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve Genel Sağlık-İş, Ege Üniversitesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan terör olaylarını protesto etti.

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve Genel Sağlık-İş Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İş yeri Temsilciliği, Ankara ile Lice ve Şırnak’ta gerçekleşen hain saldırılar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen açıklamada, saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Sendika üyeleri saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Basın açıklamasını gerçekleştiren Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, "17 Şubat Çarşamba akşamı Başkent Ankara’nın göbeğinde askeri ve sivil personeli taşıyan servis araçlarına yapılan bombalı hain saldırıda 28 vatandaşımız şehit olmuş, 61 vatandaşımız yaralanmıştır. Dün ise Lice’de ve Şırnak’ta bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştur. Ankara’nın göbeğinde, Genel Kurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TBMM, Başbakanlık ve İç İşleri Bakanlığı’na 200-400 metre gibi mesafede gerçekleştiren bu saldırıdan görülen odur ki Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir vatandaşımızın can güvenliği kalmamıştır" ifadelerine yer verdi.

KEŞKE HAKSIZ ÇIKSAYDIK

Yıllarca AK Parti Hükümeti'nin, açılım adı altında başlattığı çözüm süreci ile PKK terör örgütüne verilen tavizlerden vazgeçilmesini, terör ve teröristlerle müzakere değil mücadele edilmesi gerektiğini ifade ettiklerini dile getiren Zengin, "Bugün gelinen nokta, söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur. Keşke bizler haksız çıkmış olsaydık da, bugün her gün gelen şehit haberleri ile analar ağlamasa, yüreklerimiz dağlanmasaydı. 17 Şubat Çarşamba akşamı Ankara’nın göbeğinde yaşanan katliam ülkemizdeki güvenlik zafiyetini de gözler önüne sermiştir. Vatandaşlarımız artık can ve mal güvenliklerinden endişe etmekte, sokağa çıkmaya korkmaktadırlar. Başta istihbarat teşkilatımız olmak üzere polis ve jandarma istihbaratımız da yetersiz kalmaktadır. Güvenlik zafiyeti bir an önce giderilmeli, tüm önlemler alınmalı, vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmalıdır" dedi.

Basın açıklamasının ardından yaşanan terör olayları alkış ve ıslıklarla protesto edildi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı. Protestolara hastanedeki vatandaşlar da katıldı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Trabzon deplasmanında tam kadro
Sonraki Haber 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin programı belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?