ANA SAYFA > SAĞLIK > Sağlık emekçilerine saygı anıtı açıldı

Sağlık emekçilerine saygı anıtı açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sağlık emekçilerine saygı anıtı açıldı

Karşıyaka Belediyesi Covid-19 salgınında ön cephede mücadele eden ve hayatını kaybeden 387 sağlık çalışanının anısına bir anıt yaptı. Anıt, Bostanlı Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı içerisine törenle kondu.

Anıtın açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı ve yönetim kurulu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Cenk Benli, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, hekimler, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Odası temsilcileri katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ceylan “14 Mart Tıp Bayramı milli mücadele dönemindeki tıbbiyelilerin işgale karşı baş kaldırışının, direnişinin anma günüdür. Günümüze geldiğimizde; 10 Mart 2020’de ilk vakanın açıklanması ile birlikte salgın sürecinin 1 yılını tamamlamış olduk. Bu 1 yıl boyunca tıbbiyeliler, Türk hekimleri, bütün sağlık emekçileri sağlık sistemindeki olumsuzluklara aldırış etmeden; Tıbbiyeli Hikmet ruhuyla, büyük bir özveri ile canları pahasına mücadele ettiler. Ne yazık ki bu mücadele sırasında 387 sağlık emekçimizi kaybettik. Bu sağlık emekçilerinin 153’ü hekim. Ne yazık ki bu sağlık emekçileri bir taraftan pandemi ile mücadele ederken bir taraftan da Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesinin ve özlük haklarının mücadelesini verdi. Hepsini saygıyla anıyorum.” 
İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Lütfi Çamlı sağlık emekçilerini andığı konuşmasında şöyle konuştu: 14 Mart Tıp Bayramı olmakla beraber bizler için Türkiye sağlık ortamına, sağlık emekçilerinin hak ve taleplerine yönelik söylemlerimizi, görüşlerimizi, eleştirilerimizi dile getirdiğimiz bir hafta. Pandeminin birinci yılında içimiz buruk olarak 14 Mart’ı kutluyoruz. Sağlık çalışanlarımız ilk günden beri özveri ile yaşamlarını tehlikeye atarak mücadele ediyor. Zor koşullarda, stresli koşullarda her an Covid hastası olma riskini taşıyarak çalıştılar. Günlerce ailelerini göremediler. Bu süreçte toplumun herhangi bir bireyine göre 10 kat daha fazla Covid geçirme riski taşıyan sağlık çalışanlarımız ne yazık ki korunamadılar. Bütün taleplerine rağmen bu süreçte bizzat devletin üst kademeleri tarafından yeterli, nitelikli koruyucu ekipman sağlanamadı. Sağlık emekçilerine düzenli test yapılmadı, 150 bine yakın sağlık çalışanı hasta oldu. Ama ne yazık ki bunun bir meslek hastalığı olduğunu hala anlatamıyoruz. Sağlık çalışanları anısına yapılan anıtı çok anlamlı buluyorum, emeği geçen herkese İzmir Tabip Odası yönetimi ve İzmirli hakemler adına teşekkür ederim. Sağlık emekçilerini unutturmayacağız.” 
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de 14 Mart tıp Bayramı’nı kutladığı konuşmasında yitirdiğimiz sağlık çalışanlarını anarak, “Ölümü göze alarak insanları ölümden kurtarmak isteyen sağlık emekçilerinin mücadelesini tarih yazacak. Tüm sağlık emekçileri her biri ölümün kucağında insanı yaşatmak için var, hepsini saygıyla anıyorum” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Voleybol'a yeni destek
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi ile Katip Çelebi Üniversitesi iş birliği...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?