ANA SAYFA > İZMİR > SAÇ ÇEKEN POLİSLER YARGI ÖNÜNE ÇIKTI

SAÇ ÇEKEN POLİSLER YARGI ÖNÜNE ÇIKTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SAÇ ÇEKEN POLİSLER YARGI ÖNÜNE ÇIKTI

İzmir'de geçen yıl Haziran ayında, İstanbul Taksim Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçını tutup çekip copla vurdukları iddiasıyla haklarında dava açılan iki çevik kuvvet polisi 1-3 yıl hapis cezası istemiyle ilk kez yargı önüne çıktı.

Polis memurları 3 gün uykusuz, kaldırımlarda yatarak, aç olarak görev yaptıklarını, pişman olduklarını söyledi. Duruşma ertelendi.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda polisler 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulundu. Bu sırada polis biber gazı ve cop kullanırken, protestocu gruptan polise taş atıldı. Polis meydandaki kalabalığa çok sert müdahale edip dağıttı. Bu sırada Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürelen birkaç genç de polislerce coplandı. 3 polis buradaki gençleri coplarken 1'i de genç kızın saçını çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, 2 polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK FUTBOL ALTYAPI SEÇMELERİ 3-4 TEMMUZ'DA
Sonraki Haber PTT 1.LİG 2014-15 SEZON PLANLAMASI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?