ANA SAYFA > İZMİR > Prof. Tancan Uysal adaylığını açıkladı

Prof. Tancan Uysal adaylığını açıkladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Tancan Uysal adaylığını açıkladı

Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Diş Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Tancan Uysal adaylığını açıkladı. Öğrencilerinin “Vekil olcen ne olcek?” Sorusuna da cevap verdi. Uysal, “Oy vermeyeceğiz deyip ironi yapmış olsalar da oy vereceklerini tahmin ediyorum. Onların vekili olacağım” dedi.

Genel seçim öncesinde AK Parti’den milletvekili adayı olmak isteyen Prof. Dr. Tancan Uysal resmi başvurusunu yaparken açıklamalarda bulundu. İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Uysal, şovmen Beyazıt Öztürk ve Sanatçı Candan Erçetin arasında atışmaya gönderme yaparak kendisi için klip hazırlayan ve “Vekil olcen ne olcek?” diyen öğrencilerine yanıt verdi. Uysal, “ Oy vermeyeceğiz deyip ironi yapmış olsalar da oy vereceklerini tahmin ediyorum. Onların vekili olacağım. Bana sürekli mesajlar gönderiyorlar. Öğrencilerimin haklarını savunmaya ve isteklerini yerine getirmek için adayım. Bundan önce onlarla birlikte yemekler yedik, sohbetler ettik. Gördüğüm kadarıyla destek olmak için bunu yaptılar. Videoyu 350 bin kişi izlemiş. Onlar benim tanıtımımı yaptılar. Espriye espri ile yaklaşılır fakat bu aşamada onlara espri ile değil icraat ile karşılık vermek istiyorum. Bu zamana kadar hep icraatlar ile gündeme geldim. Yine onu yapmayı düşünüyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TERCİHİM AK PARTİ

Üniversite-tarım, üniversite-sanayi işbirliği gibi kavramların altının doldurulması gerektiğini anlatan Uysal, “Hiçbir zaman hayatımda şikayet etmedim. Türkiye’de gençlerin, siyasetin problemleri olduğunu biliyorum. Bunun için siyasette var olmak istedim. Çok güzel siyaset yapacağıma inandığım AK Parti’yi tercih ettim” dedi.

YÖK YETERSİZ KALIYOR

Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanlığı’nın kurulması için çalışacağını ifade eden Uysal, YÖK’ün konum olarak yeterli olmadığını söyledi. Üniversitelerin tek çatı altında toplanması gerektiğini anlatan Uysal, “Üniversitelerimizi planlayacak, araştırma projeleri yapacak bir bakanlık gerekiyor. Bakanlığın da hesabını halka gidip hesap vermesi gerekiyor. Tematik üniversitelerin kurulması gerekir.

EĞİTİMDE YETERSİZLİKLER VAR

Konuşmasında eğitim konusunda yetersizliklerin de olduğunu belirten Prof. Uysal sözlerine şöyle devam etti. Türkiye’nin eğitim alanında eksiklerini de şuralarda düzenleme yapılarak giderilmelidir. İzmir’de şu anda 9 tane üniversite olmasına rağmen ‘üniversite şehri’ algısını bir türlü sağlayamadık.  Bunu oluşturup ‘emekliler kenti İzmir’ algısını yok etmek gerekiyor” dedi. Uysal, üniversitelerde öğrencilerin seçmediği bölümlerin halen açıldığını, planlı çalışmanın olmadığını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFK'lı yüzücüler Türkiye şampiyonluğuna ilerliyor
Sonraki Haber Canın sağolsun Kaf Kaf

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?