ANA SAYFA > SAĞLIK > Prof. Dr.Karadede: Tedavi pahalı, korumak ucuz

Prof. Dr.Karadede: Tedavi pahalı, korumak ucuz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Dr.Karadede: Tedavi pahalı, korumak ucuz

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, İlköğretim Okullarında öğrenim gören öğrencilerde oluşabilecek ‘diş çürüklerini’ önlemek amacıyla çalışma başlattı. İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.M. İrfan Karadede, koruyucu ağız diş sağlığı içerikli toplumsal projelere olan hassasiyetin önem arz ettiğini söyledi.

Eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’deki fakülteler arasında  üst sıralara çıkmak için ciddi adımlar attıklarını belirten Dekan Prof. Dr. Karadede, Gelişmiş ülkelerde uygulanan ama ülkemizde henüz yeterince uygulanılmayan koruyucu ağız diş sağlığı programlarına daha fazla önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Karadede, ” Fırçalama alışkanlığına yeterli düzeyde sahip olmayan toplumumuzda, yapılan koruyucu bu uygulamalar sonucunda fırçalama alışkanlığı da yaygınlaşmakta, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulmakta ve geleceğimiz olan çocuklarımızın dişleri çürükten kurtularak ülkeye maddi manevi katkı sağlanmaktadır. Bu uygulamalar çürük oranını azaltarak çocuklara faydalı olurken tedavi masraflarını da düşürerek ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Tedavi etmek pahalı fakat korumak ucuzdur” diye konuştu.
 
Doğru diş fırçalama nasıl olmalı?  
 
Çiğli Bölgesi İlköğretim okullarında Ağız ve Diş sağlığı çalışmaları hakkında bilgi veren Dekan Prof. Dr. Karadede, “Öğrencilere yönelik, ‘Doğru diş fırçalama nasıl olmalı?  gibi soruları kapsayan uygulamalar kendi sınıflarında arkadaş ortamında uygulanmaktadır Çalışmalarımız sayesinde, geleceğimiz olan çocuklarımızın ağız ve diş sağlıkları erken dönemde kontrol edilerek, sorunlar erken dönemde tespit edilebilmektedir. Böylece diş hekimi hasta arasındaki uyumu sağlamakta ve toplumuzda yaygın olan diş hekimi korkusu da giderilmektedir”  dedi.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK: Engelli Öğrenciler için TÜBİTAK desteği
 
Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Dallı  ile ilköğretim çocuklarını ve engelli ilköğretim çocukları kapsayan Türkiye’deki ilk iki TÜBİTAK ve İKÇÜ BAP Projesini sürdürmekte olduğunu da belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Karadede,  bu örnek projenin, gelişmiş ülkelerdeki örnekleri gibi ülkemizde de bilimsel alanda destek bulması halinde  yaygınlaştırılabileceğini sözlerine ekledi. 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da Latin rüzgarları esti
Sonraki Haber İzmirim Kart geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?