ANA SAYFA > İZMİR > Prof. Dr. Tancan Uysal aday adaylık için istifa etti

Prof. Dr. Tancan Uysal aday adaylık için istifa etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Dr. Tancan Uysal aday adaylık için istifa etti

34 yaşında profesör olarak Türkiye’nin en genç profesörleri arasında yer alan Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti’den siyasete girmek için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ndeki görevlerinden istifa etti.

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi yaptığı YÖK kalkmalı, Yükseköğretim Bakanlığı kurulmalı, Sağlık Turizmi için adım atılmalı, Butik Üniversiteler Kurulmalı, 4 Ay Doğum İzni yetmez açıklamalarıyla gündem oluşturan Prof. Dr. Tancan Uysal, projelerini hayata geçirmek için bir kez daha aday oldu. Öğrencileri, Prof. Dr. Uysal için 'Vekil olcen ne olcek' diye klip çekmişti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti’den tekrar siyasete giriyor. Birçok bilim ödülüne, araştırmaya ve uluslararası patente sahip olan Prof. Dr. Uysal, 1 Kasım 2015 seçimlerine aday olabilmek için görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. 7 Haziran'ın ardından 1 Kasım için de  İzmir’den milletvekili aday adayı olacağını duyuran Prof. Dr. Uysal, 34 yaşında ortodonti profesörü olarak Türkiye’nin en genç profesörleri arasında yer aldı. Prof. Dr. Uysal, yine 34 yaşında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Özellikle yükseköğretim bakanlığı kurulması, yükseköğretimin uluslararasılaşması ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Uysal, “Birikimlerimi İzmir ve ülkem için en iyi AK Parti çatısı altında değerlendirebileceğime inanıyorum. 7 Haziran'ın arfından 1 Kasım için de AK Parti’den yine aday adayıyım” diye konuştu.

“İZMİR’İN SORUNLARINI VE FIRSATLARINI İYİ BİLİYORUM”
7 Haziran seçimlerinin ardından çevresinden ve vatandaşlardan tekrar aday olması için yoğun talep aldığını vurgulayan Prof. Dr. Uysal, “İzmir’in sorunlarını ve fırsatlarını iyi biliyorum. Bir hekim ve öğretim üyesi olarak İzmir halkıyla, gençlerle yakın temas içindeyim. İzmir için projelerim var. Diğer taraftan yükseköğretimle ilgili birikimimin ülkeye katkı sağlayacağına ve yeni Türkiye hedefine doğru koşarken yükseköğretimde yapılacak reformların gücümüzü daha da arttıracağına inanıyorum. Bu bakımdan Türkiye için en doğru adresten, AK Parti’den siyasete girerek ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Tancan Uysal, siyasete girme nedenlerini hazırladığı bir manifesto ile de kamuoyuna duyurdu. Uysal’ın manifestosu şöyle: “Çünkü gencim. 34 yaşında profesör, dekan ve rektör yardımcısı oldum. Üniversitede öğrencilerimle, genç araştırmacılarla, genç akademisyenlerle iç içeyim. Gencim, gençlerleyim. Çünkü tecrübeliyim. Tecrübe bu hayattaki en pahalı donanımdır. Yaklaşık 11 yıldır kamuda idareciliğin her basamaklarında görev yaptım. Çalışanlarımın üstünde değil, hep yanında oldum. Şimdi de ortak akıl ile ülkeme hizmet etmeye hazırım. Çünkü bu devlete ve millete borcum var. Memur bir baba ve ev hanımı bir annenin evladı olarak, bu devletin ve milletin imkanlarıyla okudum, ilerledim. Devletimin ve milletimin bana verdiklerine karşılık olamasa da çalışmak, üretmek için göreve talibim. Çünkü babayım. 3 çocuk babasıyım. Sadece kendi çocuklarıma değil, Hakkari’den İzmir’e, Samsun’dan Hatay’a, Gazze’den Üsküp’e kadar gönül coğrafyamızın aydınlık yarınlarına daha güçlü, daha güzel bir ülke bırakmak için üzerime düşeni yapma arzusundayım. Göreve hazırım. Çünkü bilim insanıyım. ‘İlim, Müslüman’ın yitik malıdır. Çin’de bile olsa, gidip alınız’ düsturundan hareketle bilimin peşindeyim. Ülkemizin genç cevherlerini bulmak istiyorum. Başta Bilim Merkezi gibi projeler olmak üzere İzmir’in uluslararası eğitim ve bilim merkezi olması için tüm gücümle çalışacağım. Çünkü vizyonerim. İdeallerim var, hedeflerim var. Yeni Türkiye’yi 2023 vizyonumuz doğrultusunda yükselteceğiz. Siyasal, ekonomik ve akademik hedeflerimize aydınlık ufkumuzla değer katacağız. Yapacak çok işim var. Umut dolu yarınlarım var. Çünkü projelerim var. Hazırladığım yüzlerce projelerim, buluşlarım ve patentlerim var. Proje hazırlamanın ve proje mantığıyla çalışmanın anlamını, önemini, değerini çok iyi biliyorum. İzmir için, Türkiye için projeler üretmek için görev bekliyorum. Çünkü İzmir’e aşığım. İzmir’e hizmete adayım. Göreve hazırım.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Erten'den açıklama...
Sonraki Haber Dikmen:''Demokrasi ve basın özgürlüğü darbe aldı''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?