ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Prof. Dr. Gökçek: ''İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz''

Prof. Dr. Gökçek: ''İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Dr. Gökçek: ''İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz''

Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğünü anlatan İstiklal Marşı bundan 95 yıl önce 12 Mart 1921 tarihinde kabul edildi. İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıldönümünde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fazıl Gökçek, “İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiliyor” dedi.

İstiklal Marşı’nın hala bu kadar önemli olmasının en büyük sebeplerini açıklayan  Prof. Dr. Gökçek, “İstiklal Marşı 1921 yılında kabul edilmiş ve günümüze kadar süregelen bir bağımsızlık sembolü olmuştur. Marşın bu kadar önemli olmasının sebeplerinden biri ulus devleti olma sürecinin içinde bulunduğu durumlardan dolayı diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla gündemdedir. İstiklal Marşı yazılırken içinde bulunan ruh hali, tamamen bağımsızlık ruhuyla yazılmış olması da bu duruma etken olmuştur. Bir edebi metin olarak da güçlü bir şair tarafında kaleme alınmış olması bu durumu pekiştiren faktörlerdendi” dedi.

Prof. Dr. Gökçek, “İstiklal Marşı varlık mücadelesi  ve zor savaş şartları altında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir. Esasen İstiklal Marşı’nın ruhuna ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiliyor. Bundan dolayı da bu kadar yüceltilmiş ve hep hatırlanmaktadır” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ITB Berlin’in yıldızı Karşıyaka
Sonraki Haber Toplu ulaşıma YGS ayarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?