ANA SAYFA > MEDYA > Pınar’dan ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’e Büyük Destek

Pınar’dan ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’e Büyük Destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar’dan ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’e Büyük Destek

Türkiye’nin lider ve öncü gıda markası Pınar, “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesinin destekçisi oldu. Pınar’ın katkılarıyla Tetra Pak’ın “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” çevre eğitimi, 2015 Haziran ayına kadar İzmir’de 13 okulda yaklaşık 6 bin öğrenciye ulaşacak.

‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesi kapsamındaki eğitimlerde, ilköğretim öğrencilerine doğal kaynakların tasarruflu kullanımının önemi anlatılırken yenilenebilir kaynakların önemine de vurgu yapılıyor. Eğitimlerde öğrencilere geri dönüşüme gönderilebilmesi için ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri alışkanlığını kazandırmak hedefleniyor. Küçük çaba ve dokunuşlarla doğanın nasıl korunabileceği gösteriliyor.

Öğrenciler, çevre ve geri dönüşümle ilgili konuları, konusunda uzman öğretmenlerinin anlatımıyla dinlerken proje için yaratılan iki sevimli arı karakteri Kaşif ve Yaprak onlara eşlik ediyor. Geri dönüşüm temalı animasyon filmlerinin ardından öğrenciler, okullarda kurulan 3 istasyondan oluşan geri dönüşüm setleri ile geri dönüşüm işlemini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buluyorlar.

Yaşar Holding Gıda Grubu Pazarlama Koordinatörü Cüneyt Şahin, Pınar’ın çevre konusunda gelecek nesillerin kalıcı şekilde bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi için ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesine destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 

İnteraktif çevre eğitimi ve etkili geri dönüşüm deneyiminin 2-3-4-5. sınıf öğrencilerinin çevre bilinci kazanmalarındaki önemine vurgu yapan Yaşar Holding Gıda Grubu Pazarlama Koordinatörü Cüneyt Şahin; “Çocuklarımızın güzel bir dünyada yaşayabilmeleri için, sürdürülebilir enerji kaynaklarına ve sağlıklı çevre koşullarına ihtiyacımız var. Küçük yaşta kaynakların ve çevrenin korunmasına yönelik bilincin oluşturulmasını çok önemli buluyoruz. Bu yüzden de çocuklarımızla bir araya gelerek, onlara doğa ile dost yaşamı ve çevrenin korunmasının önemini anlatmaya destek olmak istedik. “Küçük Şeyler Doğayı Yeniler” projesinin çocuklarımızın çevre bilincine sahip olması için çok önemli olduğuna inanıyoruz”  diye konuştu.

Eğitimler, Haziran ayında okullar yaz tatiline girene kadar 13 okulda devam edecek. Çevre eğitimi verilecek okullar arasında Karabağlar’da Aydınoğlu Mehmetbey İlkokulu, Emrullah Efendi İlkokulu, İyiburnaz İlkokulu, Peker Mahallesi İlkokulu, Remzi Oğuz Arık İlkokulu, Buca’da İsmail Şekip Uyal İlkokulu, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Konak’da 80. Yıl Eşrefpaşa İlkokulu, Bornova’da Altındağ İlkokulu, Çimentaş İlkokulu, Karşıyaka’da Öğretmen Kenan Gamsız İlkokulu ve Gaziemir’de Sabiha Gökçen İlkokulu ve Gazikent İlkokulu bulunuyor.

Proje kapsamında, çocuklara verilen eğitimin evlerde de desteklenmesi ve çocukların eğitimden edindikleri bilgiler çerçevesinde getirdikleri önerilere değer verilmesi konusunda ailelere de tavsiyelerde bulunuluyor.

Dünyanın gıda işleme ve paketleme çözümlerinde lider şirketi Tetra Pak’ın, 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ve İstanbul Üniversitesi’nin katkılarıyla yürütülen ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesi ile bugüne kadar bir milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir girişimcilerle uçacak
Sonraki Haber 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri körfez turu ile başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?