ANA SAYFA > EKONOMİ > Pınar, Ortadoğu'da da lider

Pınar, Ortadoğu'da da lider

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar, Ortadoğu'da da lider

Türkiye’nin lider ve öncü gıda markası Pınar, 21 – 25 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı Gulfood Fuarı’na katıldı. Körfez ve Ortadoğu ülkelerinde bu bölgelere özel ürünleriyle bilinen ve tanınan Pınar, Gulfood Fuarı’nda yoğun ilgiyle karşılandı. Pınar, fuarda bölgeye yeni ihraç edeceği Süzme Peynir, Antep Fıstıklı Kahvaltı Kreması ve Atıştırmalık Peynirlerini de tanıttı.

120 ülkeden toplam 5 binin üzerinde şirketin ürünlerini tanıttığı ve 170 ülkeden 85 bin ziyaretçi tarafından gezilen fuarda, Pınar’ın standı Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden de ziyaretçileri ağırladı. Fuar boyunca stantta, ziyaretçiler için farklı Pınar tarifleri hazırlandı.

Pınar’ın Gulfood’daki standını ziyaret eden Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Pınar’ın Gulfood’da büyük ilgi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Tüm dünya için stratejik bir sektör olan gıda ve içecek sektörü, Türkiye’nin de doğal büyüme alanı. Çevre ülkelerin net gıda ithalatçısı olması, bu coğrafyalarda Türk markalarına artan ilgi ve güven gibi faktörler, ülkemize gıda alanında bölgesel üretim olma potansiyeli sunuyor. Biz de Pınar olarak, birçok ürün grubumuzla 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu ülkeler arasında, 30 yıldan fazladır ürünlerimizle varlık gösterdiğimiz Körfez ülkelerinin ayrı bir yeri var. Dünyanın en büyük gıda fuarı olan Gulfood’da gördüğümüz büyük ilgi de Körfez ülkelerindeki uzun yıllardır sevilen bir marka olmamızın sonucu.”

Pınar’ın Körfez ve Ortadoğu Bölgesi’ne sunduğu özel ürünler olduğunu belirten Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş da konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz Pınar olarak, geniş çaplı tüketici araştırmalarından yararlanarak bölge insanının damak tadı ve ihtiyaçlarına yönelik ürünler sunuyor, yeni ve farklı ambalajlar geliştiriyoruz. Pınar Labne, Kahvaltı Kreması ve Zatarlı Labne bölgedeki tüketicilerimizin damak tadı ve kullanım alışkanlıklarına uygun olarak özel geliştirdiğimiz ürünler. Özel tadı ve kıvamıyla tüketicilerimize sunduğumuz Pınar Labne; Suudi Arabistan’da %27, Kuveyt’te %52 ve B.A.E’ de %37 pazar payı ile Ortadoğu pazarında lider durumda. Tüm bu çalışmaların yarattığı olumlu etkiyle Pınar, bu ülkelerde güvenilir ve kaliteli bir marka olarak benimsenmiş bulunuyor. İhraç etmeye başlayacağımız Süzme Peynir, Yeni Şarküteri Et Ürünleri ve Antep Fıstıklı Kahvaltı Kreması ürünleriyle de liderliğimizi devam ettirmeyi planlıyoruz.” 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de ulaşımın tarihine yolculuk...
Sonraki Haber AK Parti İzmir'de 2016 Eylem Planı konuşuldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?