ANA SAYFA > SPOR > Pınar Karşıyaka'nın Euroleague karnesi

Pınar Karşıyaka'nın Euroleague karnesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Karşıyaka'nın Euroleague karnesi

Tarihinde ilk kez THY Euroleague’de yer alan Pınar Karşıyaka C Grubu'nu 5.sırada tamamlayarak Top16’ya yükselmeyi başaramadı. İşte yeşil kırmızılıların tarihinde ilk kez yer aldığı Euroleague karnesi...

Yeşil kırmızılılar Euroleague’de yer aldığı C  Grubu’nu 3 galibiyet 7 mağlubiyetle 5.sırada tamamladı. Pınar Karşıyaka tarihinin ilk Euroleague karşılaşmasında Barcelona Lassa’yı Karşıyaka Arena’da konuk etti. Kaf Kaf, Barcelona’ya sahayı dar ederken mücadeleden 71-62 galip ayrılarak dikkatleri üzerine çekti. İkinci maçta Panathinaikos’a konuk olan yeşil kırmızılılar taraftarının akın ettiği karşılaşmayı 85-73 kaybetti. Evinde Zalgiris Kaunas’a son anda 68-66 kaybeden Pınar Karşıyaka 4.maçında da deplasmanda Lokomotiv Kuban’a ikinci yarıdaki etkisiz oyunuyla 72-53 mağlup oldu. İlk yarının son maçında Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora’yı konuk eden Karşıyaka mücadeleyi 77-66 kazanarak gruptaki ikinci galibiyetini elde etti.

Euroleague C Grubu’nda ikinci yarının ilk maçında Barcelona Lassa’ya konuk olan yeşil kırmızılar 107-79’luk skorla sahadan mağlup ayrıldı. Panathinaikos karşısında taraftarının desteğinin arkasına alan Kaf Kaf iyi oynasa da son anlardaki hatalarıyla mücadeleden 69-66 mağlup ayrılarak sevenlerini üzdü. 8.haftada deplasmanda Zalgiris ile karşılaşan Karşıyaka yine 74-52’lik farklı skorla mağlup oldu. Lokomotiv Kuban karşısında Karşıyaka Arena’da iyi mücadele eden yeşil kırmızılılar sahadan  88-78 mağlup olarak Top16 umutlarını yitirdi. Son haftada Eurocup grubunun belli olacağı maçta ise Pınar Karşıyaka deplasmanda Stelmet Zielona Gora’yı Justin Carter’ın etkili oyunuyla 83-81 yenerek Euroleague’e galibiyetle veda etti.

Yeşil kırmızılılar Euroleague’de oynadığı 10 maçta ortalama 69,8 sayı atarken potasında 77,2 sayı gördü. %50 ile iki sayılık isabetiyle oynayan (184/368) Karşıyaka’nın geçen sezonlarda maç kazandıran üç sayılık yüzdesi 30,3’te (70/231) kaldı. Serbest atışlarda da sorun yaşayan yeşil kırmızılılar yüzdesi ise 67 (120/179).Hücum ribaundlarında 9,4  savunmada ise ortalama 22 ribaund alan Kaf Kaf ribaund ortalaması 31,4 oldu. Maç başına 16,1 asist yapan Karşıyaka 8,4 top çaldı ve ortalama 13,3 top kaybıyla oynadı. Blokta ise 2,2 ortalamasını tutturdu.

Bireysel istatistiklere bakacak olursak 8 maçta forma giyen Justin Antony Carter 14,1 sayı ortalamasıyla takımın lideri oldu. Carter’ı 7 maçta 11,9 sayı ortalamasıyla oynayan ve takımda ayrılan Joe Ragland takip ederken 9 maçta 9,9 sayı ile Colton Iverson ve 10 maçta 9,7 sayı ortalamasıyla oynayan Kenny Gabriel takımın skorer oyuncuları arasında yer aldı. Özellikle 3 sayılık atışlarda büyük umutlar beslenen Josh Carter %22,9 üçlük yüzdesinde ve ortalama 5,3 sayıda kaldı. Takım ribaund lideri 5,5 toplam ribaund ortalamasıyla Justin Carter oldu. Carter’ı 4,9 ile Colton Iverson ve 4,6 ile Kenny Gabriel takip etti. Asistte Kenan Sipahi ortalama 3,7 ile takımın lideri oldu. Justin Carter, top çalmada ort. 1,9 ve top kaybında 2,5 ile zirvede yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor “Şampiyonlar Ödülü”nü aldı…
Sonraki Haber Kubilay ve Menemen Vilmodit

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?