ANA SAYFA > SAĞLIK > Pedallar organ bağışı için çevrildi...

Pedallar organ bağışı için çevrildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pedallar organ bağışı için çevrildi...

Bisiklet severler organ bağışına dikkat çekmek için Karşıyaka’dan Konak’a pedal çevirdi.

İzmir Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle düzenlediği birtakım etkinliklerden biri olan bisiklet turuna yüze yakın bisikletçi pedal çevirdi. İzmir Sağlık Müdürü Dr.Ayhan İzzetinoğlu ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil’in de aralarında bulunduğu yüze yakın bisikletçi Karşıyaka İskelesinden Gündoğdu meydanına hareket etti.

İl Sağlık Müdürü İzettinoğlu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından birisi; tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar olduğunu belirterek şunları söyledi.“Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması öncelikli hedeflerimizdendir.

 Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının, en etkin ve verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olmaktadır. Aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu anlamlı haftada organ bağışı konusunda eğitimler verilmekte, stantlar açılmaktave çeşitli etkinliklerle konunun önemi vurgulanmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde 30.000 kişi organ yetmezliği nedeniyle organ beklemekte olup ne yazık ki yılda 1.500-2.000 kişi sadece organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Kronik organ yetmezliğinin tedavi şekli ise organ naklidir. Bu nedenle “Organ Bağışı Hayat Kurtarır”. 

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı çalışmalarımız sadece organ bağışı haftası içinde değil tüm yıl boyunca etkin ve yoğun bir şekilde yürütülmektedir. İzmir, organ bağışı konusunda 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında en çok bağışçı sayısına sahip ildir. Son rakamlara göre ilimizin bağışçı sayısı 27.000’dir ve Türkiye birincisidir. Bu anlamda güzel İzmir’imize ve halkına uzattıkları hayat eli ve hassasiyetleri için teşekkürü bir borç biliyor, organ bağışı konusunda daha fazla toplumsal farkındalık ve bağışçı sayısının artmasını temenni ediyoruz. Organ bağışı konusunun sadece sağlık sektörünün değil tüm toplumun ortak konusu olduğunu ve tüm platformların eşgüdümü ve işbirliği ile daha etkin sonuçlar elde edebileceğimizi düşünmekteyiz.  Unutmayalım ki hayatın içinde hayat olabilir. Bağışlanan her organ ile başka bir hayata umut olunabilir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz sağlıklı yaşam için halkımıza hizmet vermek, organ bağışı ile organ yetmezliği nedeni ile  ölümleri azaltmak, yaşama tutunmaya çalışan ve organ bekleyen hastalarımıza bir yaşam dalı uzatabilmektir.

“Haydi İzmir! Bağışlanan Her Organ, Kurtarılan Bir Can. Sen de Hayata  Elini Uzat.”

 

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ (http://www.karsiyakahaber.com)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Beşiktaş'ı eli boş yolladı
Sonraki Haber Karşıyaka filede Beylikdüzü’nü aşamadı…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?