ANA SAYFA > İZMİR > Paramızın 5'te 1'ini gıdaya harcıyoruz

Paramızın 5'te 1'ini gıdaya harcıyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Paramızın 5'te 1'ini gıdaya harcıyoruz

Hanehalkı bütçe araştırmasının 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleşmesiyle elde edilen İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) birinci düzey sonuçlarına göre Türkiye genelinde hanehalkı tüketim harcamaları içinde gıda harcamasının payı yüzde 19,7 olduğu belirtildi. TÜİK’in verilerine göre, Gıda harcamasına ayrılan payın en yüksek ve en düşük olduğu bölgeler açıklandı.

Gıda harcamasına ayrılan payın en yüksek olduğu bölge  yüzde 26 ile Güneydoğu Anadolu iken bunu yüzde 25,2 ile Ortadoğu Anadolu,  yüzde 25,1 ile Kuzeydoğu Anadolu takip etti. Gıda harcamasına ayrılan payın en düşük olduğu bölgeler yüzde 16,1 ile İstanbul,  yüzde 17,4 ile Batı Anadolu ve yüzde 18,7 ile Doğu Marmara oldu.

Gıdaya en yüksek payın ayrıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük gelirli  yüzde 20’lik grubun gıda harcamasının payı yüzde 33,2 iken en yüksek gelirli grubun payının yüzde 20,4 olduğu açıklandı.

Orta Anadolu Bölgesi en düşük ve en yüksek gelirli  yüzde 20’lik grupların gıda harcamasına ayırdığı pay arasındaki farkın en düşük olduğu bölge oldu. Bu bölgede en yüksek gelirlilerin gıdaya ayırdığı pay  yüzde 28,9 iken en düşük gelirlilerin gıda payı  yüzde 19,6 olduğu belirtildi.

Gıda harcamasında gelir gruplarına göre en büyük fark Ege Bölgesi’nde olduğu belirtildi. En yüksek ve en düşük  yüzde 20’lik gelir gruplarının gıda harcamasına ayırdığı pay açısından en büyük farkın görüldüğü Ege Bölgesi’nde en düşük gelirin gıda harcamasına ayırdığı pay  yüzde 30,5 iken en yüksek gelirin ayırdığı pay yüzde 14,5 olduğu ifade edildi. İstanbul’da gıda harcamasına ayrılan pay en düşük gelirli  yüzde 20’lik kesimde  yüzde 21,6 iken en yüksek gelire sahip  yüzde 20’lik kesimde yüzde 12 oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mübadelenin 93. yılında, yaşamını yitirenler anılacak...
Sonraki Haber Bir kampüste aynı aileden iki kuşak öğrenci

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?