ANA SAYFA > EKONOMİ > Özgener: Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak

Özgener: Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özgener: Hedefimiz tasarım ve üretim üssü olmak

İZTO (İzmir Ticaret Odası) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Gaziemir’deki Fuar İzmir alanında düzenlenen Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı (MODEKO) ziyaret ederek firma temsilcileriyle buluştu.

İZTO Meclis Üyeleri Nevzat Artkıy ve Yaşar Baş'ın da eşlik ettiği ziyarette mobilya sektörünün sanayi sitesi, lojistik ve ara eleman gibi sıkıntıları bulunduğunu söyleyen Özgener, “Bu sorunların çözülmesi halinde 15 yıl öncesine kadar mobilya alanında ülkemizin merkezi konumunda olan İzmir, gelecek 10 yılda tekrar üs haline gelebilir. Mobilya sektörünün önde gelen kurum, kuruluş ve temsilcileriyle İzmir’i yeniden Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız” diye konuştu.
Mobilya sektörünün yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Mahmut Özgener, “Şu anda Karabağlar’da mobilyacılar sanayi sitesi mevcut fakat burası yetersiz kalıyor. Adeta gecekonduyu andıran, derme çatma atölyelerin bulunduğu bu alanı çok daha büyük ve modern alt yapıya sahip başka bir yere taşımamız şart. Kurulacak mobilya ihtisas sanayi sitesi ile hem teknolojik yatırımların önü açılır hem de sektöre dinamizm gelir” ifadelerini kullandı.
Sektörün, ihracatı geliştirmek ve katma değerli üretime yönelmek için çeşitli desteklere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özgener, tasarım konusunda da İzmir’in önemli bir konumda olduğunun altını çizdi.  Üniversiteler ile işbirliği yaparak başta yeni tasarımcılar olmak üzere üretime yönelik kurslar da düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Özgener şöyle konuştu: “Maalesef sektörde yeterli kalfa ve çırak yetişmiyor. Üretimin haricinde lojistik ve nakliye konularında da sıkıntılar var. Şu anda firmalar kendi imkanlarıyla nakliye işlerini hallediyor. Bu durum ise Türkiye’nin uzak noktalarına ulaşılmasını zorlaştırıyor. Aynı güzergâhta bulunan birbirinden farklı müşterilerin yüklerini, aynı kamyon, kamyonet veya tır ile taşıma olanağı sunan parsiyel taşıma yöntemi için lojistik firmalarıyla işbirliği yapılmalı. Böylece Türkiye’nin her yerine mobilya gönderilebilir.”
Sektör temsilcileri tarafından kendisine iletilen sorunların bir kısmının yerel yönetimler bir kısmının da özel sektör ve kamu kurumları ile çözülebileceğini anlatan Özgener, “Mobilya sektöründe Türkiye’nin bir zamanlar parlayan yıldızı olan İzmir’i önümüzdeki süreçte tekrar eski konumuna getirmek için sektörün tüm taraflarıyla planlarımızı oluşturuyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 2018 ITB Berlin Fuarı'nda tanıtıldı
Sonraki Haber Kaf Kaf dakika 88'de yıkıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?