ANA SAYFA > GÜNDEM > Özgecan Aslan cinayetine bir tepki de MHP Karşıyaka’dan

Özgecan Aslan cinayetine bir tepki de MHP Karşıyaka’dan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özgecan Aslan cinayetine bir tepki de MHP Karşıyaka’dan

Tüm Türkiye’de infiale ve protesto gösterilerine sebep olan Özgecan cinayetine bir tepki de Karşıyakalı ülkücülerden geldi. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatının Kadın Kolları ve Karşıyaka Ülkü Ocakları ile beraber düzenlediği protesto gösterisinde açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk ve MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Kökcan, Özge Can cinayetini ve kadına şiddeti kınadı. Açıklama sonrasında Karşıyaka Çarşı’da protesto yürüyüşü yapıldı.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk, yaptığı konuşmada kadına şiddetin her yıl artarak devam ettiğini belirterek “Özgecan’a yapılanlar içimizde infial yaratmıştır. Türk milletinin baş tacı olan kadınlara yapılan şiddeti ve kadın cinayetlerini engellemek için aileden sorumlu bir bakanlık kurmak ve bu bakanlığın başına da bir kadın getirmek yeterli değildir. Kadın cinayetlerinin sorumluğu önce devleti yönetenlerde daha sonra da siyasi, sivil toplum kuruluşlarıdır. Spor kulüpleri ile eğitim kurumları ve aileler de bu konuda sorumludurlar. Çünkü kadın 2. Sınıf vatandaş ve cinsel meta olarak görülmektedir. Bunun böyle olmadığı ancak eğitime verilen önem ve toplumun her kesiminde olan baş tacı kadınlarımıza verilen değer ile gösterilmelidir” dedi.
Özgecan’ın ailesine de sabır temenni eden Öztürk, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda gerekli mücadeleyi yapacaklarının altını çizdi.
MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Kökcan ise kadına yönelik şiddetinin her yıl arttığına dikkat çekerek kanunların gerektiği gibi uygulanması durumunda bu gibi olayların önüne geçileceğini kaydetti.
Basın açıklaması sonrasında Karşıyaka’da kalabalık bir grup ile yürüyüş yapan MHP Karşıyaka Kadın Kolları, yoldan geçenlere karanfil dağıttı. Özgecan için yapılan protesto gösterisi İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

Herkes Bozkurt İşaretine Sahip Çıkmalı

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ufuk Öztürk, “Bozkurt” işareti yapanlara tepki gösterenleri de eleştirdi. “Popüler kültürün ürünü olan bir kişinin yaptığı açıklamalar gaflet, dalalet ve cehalet içermektedir” diyen Öztürk, Bozkurt işaretinin Azerbaycan’dan Gagavus Türklerine kadar dünyada yaşayan 600 milyon Türk’ün atasının sembolü olduğunu hatırlatarak “Bu işaretin anlamını bilmeyenler için açıklayalım. İşaret parmağı islamiyeti, serçe parmağı Türklüğü, ortası dünyayı, parmakların birleştiği yer ise dünyaya Türk’ün vurduğu mührü temsil etmektedir. Bu işaret Türk milletine ensubiyetin sessz dilidir ve sadece MHPliler ile ülkücülerin değil tüm Türklerin büyük bir gurur ile sahip çıkması gereken bir işarettir” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mehmet Birlik CHP'den aday adaylık başvurusunu yaptı
Sonraki Haber Minik şampiyon başarısını Acar ile paylaştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?