ANA SAYFA > SAĞLIK > Özel öğrencilerin diş sağlığı kontrol altında

Özel öğrencilerin diş sağlığı kontrol altında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel öğrencilerin diş sağlığı kontrol altında

“18- 24 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası” nedeniyle Karşıyaka ADSM tarafından Karşıyaka Özel Eğitim ve Karşıyaka İş Uygulama Merkezindeki 139 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

18- 24 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası nedeni ile Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’nin çalışmalarına destek veren Karşıyaka ADSM (Karşıyaka Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi) Baş Hekimi Yıldızhan Altınışık yönetimindeki ekip, Karşıyaka Özel Eğitim ve Karşıyaka İş Uygulama Merkezindeki 139 öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasını yaparak, öğrencilere ağız ve diş bakımını anlattı. Daha sonra öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı, diş rahatsızlığı olan öğrencilerin tedavilerinin Karşıyaka ADSM’de yapılması için tedavi planlaması yapıldı.

Ağız ve diş sağlığı tarama çalışmasında Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, ADSM Baş Hekimi Yıldızhan Altınışık, Karşıyaka Özel Eğitim ve Karşıyaka İş Uygulama Merkezi Müdürü Hüseyin Güneş, Müdür Yardımcısı Fidan Gül Sürekli ve diş hekimleri bulundu.

Kaymakam Yücel, Ağız Diş Sağlığı Haftası’nda Karşıyaka ADSM’nin duyarlı davranışının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bu özel gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizim için çok değerliler. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum…” dedi.

Tarama sırasında Kaymakam Yücel ve beraberindekiler  öğrenciler ile sohbet etti. Öğrencileri kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Karşıyaka’da dört yıl önce İlçe Sağlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan ve Türkiye’de ilk olan “Sağlıklı Yaşam Kulüpleri”nin 40 bine yakın öğretmen ve öğrenciden oluşan üyesi bulunuyor.

Haber-Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyakalı Erdi ameliyat oldu...
Sonraki Haber Bostanlı ve Nergiz susuz kaldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?