ANA SAYFA > EĞİTİM > Özel çocuklardan özel projeler...

Özel çocuklardan özel projeler...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özel çocuklardan özel projeler...

Karşıyaka'da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Zihinsel engelli ve Otizmli çocukların eğitim aldığı ‘Karşıyaka Safiye Nadir Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ örnek bir projeye imza atarak okulda eğitim alan özel çocukları ‘TÜBİTAK 1’nci Bilim Fuarı’na 5 proje ile katıldı.

Okulun bahçesinde sergilenen 5 proje için düzenlenen etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Dağlargüler, Okul Müdürü Murat Doğanyıldız, Öğretmenler ve velilerin katıldığı etkinlikte Kaymakam Yücel ‘Bu çocuklarımıza her zaman destek ve yol gösterici olmalıyız’. Dedi.

Öğrencilerin sunduğu Folklor gösterisinin ardından projeler ve resim sergisi gezildi. Projeleri gezerken Kaymakam Yücel ile bir öğrenci arasında şöyle bir konuşma gerçekleşti.

Kaymakam Yücel "Öğrenciye bu projede senin de emeğin ve gayretin var, bu proje çalışması sana ne kattı dediğinde öğrenci, benim hayata bakış açımı değiştirdi, bizlere destek olunursa bir şeyleri yapabileceğimize başarabileceğimize inandım" dedi.

Kaymakam Sadettin Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu seçkin okulumuzda kaliteli bir eğitim ve öğretim verildiğini, Bu özel ve güzel çocuklarımızın öğretmenleri ile yaptıkları bu projeler gösteriyor. Siz ailelerimiz çocuklarınıza daha iyi ilişkiler ve ayakları üzerine kalabilecek şekilde yaşamayı öğretmeye çalışıyorsunuz. Sizlerin gayretleri her türlü takdirin üzerinde. Okul idarecilerimizde aynı şekilde çocuklarımızın yaşamlarında destek olacak şeyleri öğretiyorlar onların bu çalışmalarını da görmezden gelemeyiz. Özel öğrencileri olan bu okulda TÜBİTAK şenliğini yapmak ve bu projeleri hazırlamak özgüvenin ifadesi ve gayretin neticesi olmalı onun için öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum".

Okul Müdürü Murat Doğanyıldız da şunları ifade etti: "Okulumuz 5 ila 23 yaş aralığında orta ve ağır düzeyde zihinsel ve otizm tanılı özel gereksinimli çocuklarımıza ana sınıfında üçüncü kademeye kadar eğitim vermektedir. Öğrencilerimize hak ettikleri kaliteli eğitimi sunabilmek için okul binası ve dersliklerimizin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi, donanımların zenginleştirilmesi yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin sosyal yaşamlarının zenginleştirilmesi için Bakanlığımız, öğretmenlerimiz ve velilerin işbirliği içerisinde çok sayıda çalışmalar yaptık. Bu gün gerçekleştirdiğimiz bilim şenliğinde öğrencilerimize yeni heyecanlar yaratarak farklı deneyimler kazanmalarını sağlayacaktır. Bu projelerde emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum"

Proje sorumlusu okul öğretmenlerinden Melek Semerci ise şunları söyledi: "Bu gün bu projeler burada sergileniyorsa bunda Okul Müdürümüz Murat beyin emeği çok fazla, bizlere ve öğrencilerimize güvenerek  ‘TÜBİTAK 1’nci Bilim Fuarı’na katılmamız gerektiğini ifade ederek, TÜBİTAK’la görüşmeleri yapmamızı söyledi. Tabi ki bu okuldaki öğrencilerimiz özel, normal okulda ki öğrencilerden çok farklı zorlanacağımızı düşünüyorduk ancak neredeyse hiç zorlanmadık. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum"

Tören sonunda Okul müdürü Murat Doğanyıldız, Kaymakam Sadettin Yücel ve İlhami Dağlargüler’e Öğretmen ve öğrencilerin yaptığı resimleri hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Annesiyle gelene bir bilet hediye
Sonraki Haber Kaymakam ve İl Emniyet Müdürü minikler ile pedal çevirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?