ANA SAYFA > SPOR > Özdeş: Artık bahanemiz yok

Özdeş: Artık bahanemiz yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özdeş: Artık bahanemiz yok

Karşıyaka Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Göztepe derbisi öncesi Selçuk Yaşar tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.

Kulübün 103. Yılı kutlamalarına atıfta bulunarak sözlerine başlayan Özdeş “Kulübümüze ve camiamıza daha güzel, daha mutlu ve daha başarılı nice yüzyıllar diliyorum. Bu kulübün bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Sözlerini genel bir değerlendirme yaparak sürdüren tecrübeli hoca “Geçtiğimiz hafta hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Golü yemeden önce beraberliğe üzülüyorken maçı kaybetmek hepimizde büyük üzüntü yarattı. Bu maç artık geride kaldı, önümüzdeki haftalarda üst üste galibiyetler almamız gerekiyor. Önümüzdeki maç iki anlamda çok önemli. Hem ezeli rekabet var, hem de maçı kazanarak yarışa ortak olmak istiyoruz. Bunun için hazırlıklarımız sürüyor. Serkan dışında eksik oyuncumuz yok. Haftasonuna kadar bu maçta istediğimiz oyunu oynayacak seviyeye geleceğimizi düşünüyorum. Biraz daha dikkatli olmalı ve top bizdeyken daha fazla insiyatif almalıyız. Taraftarımızın da desteğiyle bu maçı kazanmak ve taraftarı sevindirmek istiyoruz. Her şeyden önce dostluk diliyorum. Sahanın içinde mücadele olsun istiyorum ama fair play önde olsun. Hak edenin kazanmasını diliyorum ama hak eden biz olmak istiyoruz. Tribünde de kardeşlik olmasını istiyorum. Umarım güzel bir derbi izletiriz. Ülkemizin en önemli ikinci derbisi bu belki de. Taraftarımıza güveniyorum, onlarla çok güçlüyüz. Önümüzdeki 24 maçın 14’ü evimizde. Taraftarımızla birlikte çok iyi sonuçlar alıp hedefimize ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların maçın önemini çok iyi bildiğini söyleyen Özdeş “Oyuncularımdan istediğim, oyunun doğru oynanması. Bu maçın değeriyle doğru orantılı ekstra bir mücadele olacağına da inanıyorum. Umarım bunu gerçekleştiririz” diyerek maçın ayrı bir havası olacağının altını çizdi.

Kötü oynamıyoruz

Geçtiğimiz hafta kötü bir oyun oynamadıklarını söyleyen Kemal Özdeş “Oyunun bütününe baktığımızda ön gördüğümüz oyunu oynadık. Rakibimize hemen hemen hiç pozisyon vermeden bir golle mağlup olduk. Bundan ders çıkartmamamız gerekiyor. Deneyimli oyuncularımızın böyle anlarda çok daha fazla insiyatif alması gerekiyor. Oyuncularıma çok güveniyorum. Bazen rakip oyunumuzu bozuyor ama bunun üstesinden gelecek yapıda bir kadromuz var. Bunlar çalışılarak giderilecek şeyler. Hem doğru oynamak hem de maçı kazanmayı bilmek çok önemli. Artık bahanemiz yok, kalan her maçı kazanmak için oynamak zorundayız” dedi.

Alternatifsiz bir kadroya sahip olduğunu düşünmediğini belirten Özdeş “Az alternatifim olduğunu düşünmüyorum. İki maçtır aynı 11’le oynuyoruz. Daha çok birbirleriyle oynamaya alışmış futbolcularla oynamayı tercih ediyorum. Ligde daha deneyimli bir takımın da, daha dinamik bir takımın da üst sıralarda olduğunu görüyorum. Yaşı olan oyuncuya mücadele etmeyi aşılayabilirseniz bu sizin avantajınıza olur. Biz kendi oyunumuzu oynarsak rakibin ne oynadığı önemli değil. Bir takım sürekli doğru oynayarak kaybetmez” diyerek takımın daha iyi noktalara geleceğine inandığını vurguladı.

Engin Baytar’ın ilk onbirde tercih edilmemesiyle ilgili soruları da yanıtlayan Özdeş “Engin çok karakterli bir oyuncu. Oynayabilmek için çok büyük çaba sarf ediyor. Çok iyi çalışıyor. Ağrılarına rağmen oynayabilmek adına çalışıyor. Engin’in önümüzdeki 1 aylık periyotta form tutması daha önemli. Şu anda 11 oynayabilecek düzeyde ama önümüzdeki bir ayda form tutarak eski haline dönmesini daha değerli görüyorum. Çok kıymetli bir oyuncu, zamanla takıma çok katkı sağlayacaktır” diyerek oyuncudan ilerleyen zamanlarda faydalanmak istediğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bükemediğin bileği...
Sonraki Haber İbricic'le yollar ayrılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?