ANA SAYFA > İZMİR > Özdere'de balıklar açık arttırma ile satılıyor

Özdere'de balıklar açık arttırma ile satılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özdere'de balıklar açık arttırma ile satılıyor

Menderes’in tatil bölgesi Özdere’de her gün balıkçılar tarafından tutulan balıklar mezatta açık arttırma ile satılıyor.

Avlanma yasağının 1 Eylül tarihinde kalkmasıyla birlikte balıkçılar vira bismillah diyerek işe koyuldu. İzmir’in incisi Menderes’te de her gün sabahın erken saatlerinde balıkçılar maviliklere yol açarak denizin en güzel nimetlerini halka sunuyor.  Yakalanan balıklar Özdere Balıkçı Barınağı’na getirilerek mezatta görücüye çıkıyor.

Ucuz deniz balığı

Mezatta sergilenen balıklar bölgede yaşayan halk ve tatilciler ile restoran sahipleri tarafından açık arttırma ile satın alınıyor. Özdere-Ahmetbeyli Balıkçı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından organize edilen mezatta Menderes sahillerinde yakalanan deniz balıkları balık tezgahlarından çok daha ucuza halka satılıyor. Pazartesi günü hariç haftanın 6 günü gerçekleştirilen mezatta çipura, mercan, barbun, kefal, menanur, palamut ve sargoz vatandaşa sunuluyor.

Sahil bölgemiz eşsiz

Sahil bölgesinin her anlamda dikkat çektiğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “İlçemizin sahil bölgesi Gümüldür, Özdere ve Ahmebeyli eşsiz doğanın en güzel örneklerini bize sunuyor. Bu eşsiz güzellikte derin maviliklerin bize sunduklarını biz de halkımıza sunuyoruz. 1 Eylül’de kalkan avlanma yasağıyla beraber balıkçılarımızın yakaladığı balıklar Özdere-Ahmetbeyli Balıkçı Su Ürünleri Kooperatifimizin organizasyonunda halkımıza sunuluyor. Balık tezgahlarında yüksek fiyata satılan deniz balıklarının en güzel örneklerini vatandaşlarımız çok daha ucuza satın alabiliyor. Mezata vatandaşlarımızın ilgisi de yoğun. Biz de Menderes Belediyesi olarak kooperatifimizin isteğine yönelik destekleme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege’nin Prensi Çipura dünya sofralarında
Sonraki Haber 29 Ekim'de Bayraklı'da süpriz var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?