ANA SAYFA > İZMİR > Oynayan da izleyen de çocuklar olacak

Oynayan da izleyen de çocuklar olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Oynayan da izleyen de çocuklar olacak

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının yanında çocuk kursiyer oyunlarıyla da tiyatroseverleri Bornova’daki sahnelerde buluşturuyor. Nisan ve Mayıs aylarında ilkokul ve ortaokul öğrencileri, rol aldıkları ‘Güneşin Sarayında’, ‘Sakarca’, ‘Üç Silahşörler’ ve ‘Pinokyo’ isimli çocuk oyunlarıyla seyircilerin karşısına çıkacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin rol aldığı çocuk tiyatro oyunlarıyla daha da renkli bir şekilde kutlanacak. İlk olarak 18 Nisan Cumartesi günü ‘Güneşin Sarayında’ oyunu ile ilk öğretim öğrencisi çocuk kursiyerler bu yıl ilk kez perdeyi açacaklar. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’ndeki bu oyun 19 Nisan Pazar günü de sahnelenecek.

Bornova’nın değişik yerlerinde sergilenecek

‘Sakarca’ isimli oyun ise 25 ve 26 Nisan tarihlerinde yine Sevda Şener Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Orta öğretim öğrencilerinin rol aldığı ‘Üç Silahşörler’ isimli çocuk oyunu ise 3-8-9-10 Mayıs tarihlerinde Sevda Şener Sahnesi’nde izlenebilecek. Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde ise 23-24 ve 30 Mayıs tarihlerinde ilköğretim öğrencilerinin rol aldığı ‘Pinokyo’ isimli oyunla perdeler açılacak.

Çocuklara yönelik tiyatro ve drama kursları için ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde dördüncü, beşinci ve üzeri sınıflardaki öğrencile ise Sevda Şener ve Nedret Güvenç sahnelerinde yapılan çalışmalara kayıt yaptırabilecek. Yaz kurslarının kayıtları Haziran ayında, kış kurslarınnı kayıtları ise Eylül ayında yapılabilecek.

23 Nisan coşkusunu büyütecek

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, BBŞT kursiyerlerinin başarılarıyla da gurur duyduklarını söyledi. Bornova Belediyesi’nin eğitimlerinden yararlanıp oyun çıkaracak aşamaya gelen tüm kursiyerleri kutladığını belirten Başkan Atila, “Nisan ve Mayıs aylarında sahnelenecek dört oyunumuz 23 Nisan coşkumuzu daha da büyütecek. Tüm İzmirlileri bu oyunları izlemeye davet ediyorum” dedi.

 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dixon, Eurocup En İyi 2. Beş'te
Sonraki Haber Sertel, CHP’nin efsane ismi İbrahim Yılmaz’ı evinde ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?