ANA SAYFA > İZMİR > Öykü Günleri yoğun ilgi gördü

Öykü Günleri yoğun ilgi gördü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öykü Günleri yoğun ilgi gördü

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri, dolu dolu geçen iki günün ardından sona erdi. Panel ve söyleşilerin yanı sıra tiyatro ve sergilerle renklenen etkinliğin son gününde kadın ve genç öykücüler edebiyatseverlerle buluştu.

Konak Belediyesi’nce düzenlenen 13.İzmir Öykü Günleri iki günlük yoğun programın ardından sona erdi. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panel ve söyleşilere İzmirliler yoğun katılım gösterdi. Türk Edebiyatının tanınmış öykü yazarlarını edebiyatseverlerle buluşturan etkinliğin bu yıl ki teması Kadın ve Kent olurken, Onur Konuğu ise Türk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Nursel Duruel oldu. 13-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğin son gününde dünya edebiyatına damga vuran Franz Kafka’nın unutulmaz eseri ‘Dönüşüm’ de 100’üncü yazım yılında anıldı. Bir sabah uyandığında kendisini dev bir böceğe dönüşmüş olarak bulan Gregor Samsa’nın hikayesinin anlatıldığı eser, Ahmet Bozkurt, Mesut Varlık ve Kerem Işık’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde ele alındı.

13.İzmir Öykü Günleri’nin Kent ve Kadın temasına uygun olarak ‘Edebiyatımızda Kadın Öykücüler’ ve ‘Öykünün Kadın Kahramanları’ adlı iki panel de gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini Çevirmen Nuray Önoğlu’nun üstlendiği ilk panelde yazarlar Aysu Erden, Ayşegül Tözeren ve Sezer Ateş Ayvaz kadın yazarlar ve öyküleri hakkında yorumlarını okuyucuyla paylaştı. Hülya Soyşekerci’nin yönettiği ‘Öykünün Kadın Kahramanları’ panelinde ise Semiramis Yağcıoğlu, Sibel Türker ve Yıldız İlhan kadın serüvenlerinin anlatıldığı bir edebiyat yolculuğuna çıkardı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İzmir Öykü Günleri genç yazarların katıldığı forumla son buldu. Pelin Buzluk’un yönettiği foruma Nihan Eren, Deniz Faruk Zeren, Hakkı İnanç, Kerem Işık, Melike Uzun, Nurullah Kuzu, Ozan Çınar ve Şengül Can katıldı. Her konuşmacı sırayla söz alarak, yazarlık serüvenleri ve öykü deneyimlerini paylaştı. Günümüz genç yazarlarının çok renkli ve çok yönlü bir dil kullandığına vurgu yapılırken, farklı bakış açıları dile getirildi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Moroğlu seçmene ve partililere seslendi
Sonraki Haber Karşıyaka'da iki gün elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?