ANA SAYFA > GÜNDEM > Otobüsler “engelli erişimine uygun” hale getirildi

Otobüsler “engelli erişimine uygun” hale getirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Otobüsler “engelli erişimine uygun” hale getirildi

Yaptığı alımlarla filosundaki yeni otobüslerinin tamamını “engelli erişimine uygun” hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kalan son 435 otobüsü de engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn etti.

2004 yılı öncesinde sadece birkaç adet özel yapım otobüsle engellilere ulaşım hizmeti verilebilirken, bugün alçak tabanlı, açılıp kapanan rampalı, yana yatarak alçalma özelliğine sahip ve klimalı yeni otobüslerle kentteki engellilerin yaşam kalitesini artıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda engelleri kaldırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Daha önce alımını yaptığı 1000 yakın otobüsle filosunun büyük bölümünü engelli erişimine uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, geriye kalan 435 otobüsün de orta kapılarına Avrupa Birliği standartlarına uygun “lift” sistemi kurdu. Uzaktan kumandayla çalışan sistem sayesinde engelliler otobüslere rahatlıkla binebiliyor. Bu otobüslerde ayrıca, engellilerin rahatlıkla binişinin yanı sıra, güvenle yolculuk edebilmeleri için de özel bölümler oluşturuldu. Yine proje kapsamında, otobüslerin ön kapılarındaki merdiven yükseklikleri de, yaşlıların ve engellilerin rahatlıkla kullanabilmesi için 36 santimetreden 26 santimetreye indiriliyor. Ön kapı merdivenlerine entegre edilen amortisör sistemi sayesinde, farklı yükseklikteki yollarda engelli ve yaşlılar otobüslere rahatlıkla binebiliyor.

Tüm bu çalışmalarla, ESHOT’un filosundaki otobüslerin tamamı engelli erişimine uygun hale getirildi. 300 otobüsün 211’i engelli kullanıma uygun olan İZULAŞ’ın da 2015 yılında yapacağı alımlarla filosundaki engelli erişimine uygun araç sayısının daha da artacağı bildirildi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Filizleri'ne bir destek de belediye başkan eşlerinden
Sonraki Haber Oktay Vural: Birilerinin birilerine dur demesi lazım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?