ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Otizmli ressam başkan Akpınar’ı duygulandırdı!..

Otizmli ressam başkan Akpınar’ı duygulandırdı!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Otizmli ressam başkan Akpınar’ı duygulandırdı!..

Gelirini “Karşıyaka’nın Filizleri” projesine bir üniversite öğrencisi okutmak amacıyla bırakan otizmli genç ressam Erkan Kızıldağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı duygulandırdı.

Karşıyaka Belediyesi zemin katındaki serginin açılışını yaptıktan sonra gezen Başkan Akpınar, bir anda babası ve oğlunun resmi önünde durdu. Bir süre resime bakan Akpınar, “bunu sen mi yaptın?” diye sordu. Ressam Erkan Kızıldağ, “evet başkanım. Size sürpriz yaptım. Şimdi de hediye ediyorum” dedi. Sürpriz hediye karşısında duygusal anlar yaşayan Akpınar, “Erkan, hayata karşı engel tanımayan bir genç olarak hepimize örnek olmalı. Kendisinin ve ailesinin kısıtlı imkânlarına rağmen, eğitime verdiği destek umutlarımızı tazeliyor. Güzel yürekli gencimizi kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Yüzde 90 otizmli olan ve çocukluğundan bu yana resim yaparak hayata tutunan Erkan Kızıldağ, sergisinde “Farklı olmak normaldir” mesajı da verdi. Sergiyi hayranlıkla gezen sanatseverler ise hem yeteneği hem de duyarlılığı için genç ressamı tebrik etti, övgüler yağdırdı. Kısa sürede bir öğrenciye burs sağlayacak geliri elde etmenin sevincini yaşayan Kızıldağ, “Daha önce 6 sergi açtım. Kazandığım parayla çevremde ve Adana'da eğitim gören, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere palto ve ayakkabı aldım. Şimdi ise öğrenci okutacağım. Sergilerimde sanatseverlerle buluşmak ve yaptığım resimlerin gelirlerinin ihtiyaç sahibi öğrencilere gitmesi bana huzur ve mutluluk veriyor” dedi.

Yazarımız AVNİ ERBOY'un sergiyi gezdikten sonra genç ressam için yazdığı yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://karsiyakahaber.com/yazarlar/avni-erboy/farkli-olmak/813/

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da çocuklara ücretsiz sinema ve tiyatro şöleni sürüyor
Sonraki Haber Ayşegül sezonu kapattı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?