ANA SAYFA > GÜNDEM > Ortodoks Dünyası'nın lideri Karşıyaka'da

Ortodoks Dünyası'nın lideri Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ortodoks Dünyası'nın lideri Karşıyaka'da

Ortodoks Dünyası’nın ruhani lideri kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir programı çerçevesinde Karşıyaka Saint Helen Kilisesi’ni ziyaret etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Ortodoks cemaati üyelerinin karşıladığı Fener Rum Patriği Bartholomeos, daha sonra Başkan Akpınar’la birlikte kilisenin bahçesine dinler arası dostluk ve kardeşliği simgelemesi adına barışın simgesi olarak kabul edilen zeytin ağacı dikti. Ağaç dikimi sırasında konuşan Bartholomeos, "Burada bu ağacı biz dikiyor, can suyunu biz veriyoruz. Bu ağacı sulayacak, barışı büyütecek olan sizlersiniz" dedi.

Ağaç dikiminin ardından Pazar ayinini yönetmek üzere kiliseye giren Bartholomeos’a burada vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Bartholomeos, İzmir’e gelmesi için kendisine yapılan daveti büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini söyledi ve ayine katılan herkese teşekkür etti. Helen Kilisesi’nde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bartholomeos, daha sonra Başpsikopos Lorenzo’ya ziyaretin anısına hediyeler sundu. Lorenzo da Bartholomeos’a Hz. Meryem’in bir resmini hediye etti. İkili daha sonra kilise korosundan çocuklarla ve camaatle fotoğraf çektirdi.

Ülke için dua ediyorum

Törenin sona ermesinin ardından cemaatle bir süre sohbet eden Bartholomeos’la vatandaşlar arasında ilgi çekici konuşmalar da yaşandı. Bartholomeos kiliseden çıkmak üzere hareketlendiğinde kendisine yaklaşan bir kadın vatandaş “Ülkemiz için dua edin sizin duanız kabul olur” dedi. Bartholomeos vatandaşa “Biz her zaman ülke için dua ediyoruz” yanıtını verdi. Bartholomeos daha sonra Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etmek üzere kiliseden ayrıldı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çolakoğlu: ''İkinci pist İzmir'i uçurur''
Sonraki Haber Kabus bitti! Karşıyaka 8 maç sonra kazandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?