ANA SAYFA > GÜNDEM > Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattında ÇED süreci başladı

Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattında ÇED süreci başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Örnekköy-Yeni Girne Tramvay hattında ÇED süreci başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan başvuru sonrası Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İzmir ili Karşıyaka ilçesi Örnekköy-Bostanlı Mahalleleri Arası mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Örnekköy-Yeni Girne Ana Hat Arası Tramvay Hattı projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Örnekköy - Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik hat, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında son bulacak. Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre olacak. Yoğun nüfusun olduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolaylaştıracak hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı,  Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkı sağlayacak, deniz ulaşımını da güçlendirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Mc Collum yine çok önemli bir performans gösterdi
Sonraki Haber Başkan Soyer, ESHOT emekçilerinin yeni yılını kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?