ANA SAYFA > GÜNDEM > Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ne İZKENDER'den formül

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ne İZKENDER'den formül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ne İZKENDER'den formül

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve vatandaşlarla görüşmeler yaptığı Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nde krize STK formülü geldi.

İZKENDER (İzmir Kentsel Dönüşüm ve Dayanışma Derneği) Genel Başkanı İnş. Müh. Cem Şeker İzmir Karşıyaka Örnekköy Mahallesinde Kentsel Dönüşüm alanında oturan vatandaşlarla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nde vatandaşların daveti üzerine bilgilendirme toplantısı yapan Şeker, “Komşunuzdan habersiz imza atmayın, komşunuzu satmayın!” tavsiyesini burada da yineledi.

 İDARE ŞEFFAF OLMALI

Vatandaşlara, planlı ve güzel bir çevrede oturmanın onlarında hakkı olduğunu dile getiren Şeker’e vatandaşlarda, “bizler dönüşümün karşısında değiliz” diyerek “sadece bizler hakkımız olanı almak istiyoruz, birileri bizlerin hakkını paylaşmasın” diyerek endişelerini dile getirdiler. Şeker vatandaşlara, korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Sürecin birkaç günde bitmeyeceğini ve Bayraklı'da sürecin işlemediğini örnekledi. “Eğer sizler burada dönüşüm olmasını istiyorsanız, idare ile anlaşma yolunu seçmelisiniz. Lakin idarenin de sizlerle diyalog halinde, projeleri ve paylaşımı şeffaf yapması gerekir” dedi.

Vatandaşlara, aralarından temsilciler seçmelerini ve belediye yetkililerinden randevu alarak planlama ve çalışmalar hakkında bilgi almalarını tavsiye eden Şeker, kendinizden başkasına güvenmeyin diyerek vatandaşları uyardı. Bu süreçte İZKENDER’in onlara yol göstereceğini söyledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tiyatrohane intiharı önlemek için sahnede
Sonraki Haber Alsancak Limanı ihaleye çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?