ANA SAYFA > İZMİR > Onur İste: ''Seçim barajı son kez uygulanacak!''

Onur İste: ''Seçim barajı son kez uygulanacak!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Onur İste: ''Seçim barajı son kez uygulanacak!''

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Av. Onur İste, partide Ecevit ruhunun yeniden canlandığını ve ülkeyi yönetmeye talip olduklarını söyledi.

Seçim barajını eleştiren İste, “En yüksek seçim barajı Türkiye’de. Bu seçim, seçim barajının uygulandığı son seçim olacak! DSP olarak barajı geçsek de geçmesek de barajın kaldırılması için AYM’ye başvurarak başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yüzde 10’luk baraj kanunla düzenlenmiş ama hukuki değil. Biz bu konuya gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız, bunun için çalışmalara başladık” dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz beraberinde DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Onur İste, İzmir Milletvekili Adayı Selçuk Karakülçe, Yunus Emre Özgün, İdris Ağaoğlu ve DSP İstanbul Milletvekili Adayı Ata Can Bektaş ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

BARAJ KALKMALI

Cemiyet Başkanlığı’na seçilen ve ilk kadın başkan unvanını alan Misket Dikmen’e başarı dileklerini ileten DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, DSP olarak kadınların her platforma aktif görev alması gerektiğine inandıklarını ve bu doğrultuda Türkiye genelinde 550 milletvekili adayının 125’inin kadın olduğunu söyledi.  Yüzde 10’luk seçim barajına da değinen Solmaz, istikrarlı ve demokratik bir yapının oluşması için seçim barajının mutlaka kalkması gerektiğini sözlerine ekledi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, adayların şahsında DSP’ye başarı dileklerini iletti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hamza Dağ: “MHP İnsan Yetiştirememiş”
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu Karşıyaka'da...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?