ANA SAYFA > EĞİTİM > Öncelik yayaların hakkı...

Öncelik yayaların hakkı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öncelik yayaların hakkı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla başlatılan “Öncelik hakkı yayanın” kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de tüm şehirlerde aynı anda yapılan “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” uygulamasında Karşıyaka’da renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yayaların  güvenliğini sağlamak amacıyla başta Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışlır olmak üzere Karşıyaka’da görev yapan yöneticiler, öğrenciler ile birlikte yaya geçitlerinde nöbet tuttu.
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır yaptığı açıklamada; "Ülke genelinde, tüm illerde aynı anda ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla yaya güvenliğini sağlamak üzere, yaya geçidi nöbetini tutarak trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan kampanyaya bizler de katılıyoruz. Bu nedenle de tüm taşıt sürücülerin de trafik kurallarına uymalarını istiyoruz. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkesin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Uygulama verimli geçiyor. Trafik kurallarına uymak hepimiz için önemli bir görevdir. Trafiğin, ülkenin önemli sorunlarından biri. Bugüne kadar çok sayıda vatandaşın kazalarda hayatını kaybettiği gerçeğini göçz ardı edemeyiz. Buna göre de kurallara kesinlikle uymamız gerekiyor”  dedi.
Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki trafik ışığı olmayan yoldaki yaya geçidinde Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Gençlik Spor Karşıyaka İlçe Müdürü Musa Yelek, kurum ve okul müdürleri ile öğrenciler yaya geçidi nöbetine katıldılar. Yoldan geçen araçlar öğrencilerin ve etkinliğe katılanların yaya geçidinden geçmesi sırasında duran araçlara, etkinliğe katılanlar tarafından yaya güvenliği ile ilgili broşürler dağıtıldı,yeni trafik yasası hakkında sürücüler bilgilendirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tuna Kültür ve Sanat Derneği yeni sezonu açtı
Sonraki Haber Bostanlı'da iki kişiye uyuşturucudan gözaltı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?