ANA SAYFA > OKUYUCU MEKTUBU > Okuyucu mektubu

Okuyucu mektubu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Okuyucu mektubu

Basın ve Yayın Organlarının örnek olayları haber yaparak kamu düzeni ve hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik misyon ve sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Gerek toplumu bilinçlendirmek gerekse eğitim eksikliğini yaşam içerisinden örnek olayları göz önüne sererek davranış değişikliği yaratmak üzere bu sorumluluğun kullanılmasını da değerli buluyorum.

Bu nedenle, dün (08 Temmuz 2021 tarihinde) İzmir Büyükşehir Belediyesi işletmesi olan İzdeniz tarafından işletilen Bostanlı Feribot İskelesinde başımdan geçen olayı aracılığınız ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Değerlendirseniz sevinirim. Olay şu şekilde gelişmiştir:

08 Temmuz 2021 tarihinde saat 18:57'de biletimi alarak arabalı feribota binmek üzere, bekleme alanında güvenlik görevlilerinin gösterdiği yerde beklemeye başladım. Biletim 19:30 tarifeli arabalı feribot içindi. 19:15 tarifeli feribot araç alırken, aracımla beklediğim kulvardaki araçların yarısı feribota alındı ve benim de dahil olduğum diğer araçlar bir sonraki sefer için bekletildi. Bulunduğum kulvardaki son araç bizim aracımızdı. Yeni feribot araç almaya başladığında kulvarda bulunan önümüzdeki araçlarlar ile birlikte ilerledik ve sıra bizim aracımıza geldiğinde güvenlik görevlisi feribota almayarak bekleme alanında farklı bir alana yönlendirdi. Gerekçesini sorduğumuzda ise kulvardaki sıraya sonradan dahil olduğumuzu iddia ederek, haksız yere diğer araçların önüne geçmeye çalıştığımız yönde bir iddia ve iftirada bulundu. Güvenlik görevlisine biletimizi ibraz ederek kontrol etmesini rica ettik. Fakat güvenik görevlisi hiç bir şekilde iletişim kurmaya yanaşmayarak bağırarak ve hakkımızdaki hakaret niteliğindeki üslubu ile diğer güvenlik görevlilerine talimatlar vermeye başladı. Güvenlik görevlisinin arkasından giderek, hata yaptığını bileti hatta gerekirse kamera kayıtlarını incelmesini istememize rağmen, "ben gördüm, biz güvenlik görevlileri aramızda haberleşerek tespit ediyoruz" anlamında küstah tavırlı söylemlerini arkası dönük ve uzaklaşırken söyledi. Bu sırada feribota binmek üzere bekleyen vatandaşlar da gecikmeye ve onların nezdinde bizi rencide edecek ve suçlayacak biçimde bağırarak adeta suçluymuşuz muamelesi yaptı. Bunun üzerine, iletişim kuramayacağımızı anladığımızda diğer güvenlik görevlilerine durumu anlatmaya çalıştık. Diğer güvenlik görevlileri ise kendilerinin söyleneni yaptığını, ellerinden birşey gelmediğini söylediler. İskele alanında konuyu görüşebileceğimiz yetkili aradığımızda ise kimseyi bulamadık. 
Herkes hata yapabilir ancak hakarete varan, küstahca bir tavırla rencide edilmiş olmayı hiç bir vatandaşımızın hak etmediğini düşünüyorum. Kendimizi ifade etmemize, iletişim kurmamıza dahi izin verilmeyen bir uygulama ile karşılaştık. Biletimizde yer alan açık bilgilerin kontrol edilerek sorunsuz bir şekilde yanlış anlaşılmanın giderilmesi mümkün iken, bu şekilde bir davranışla görevini layiki ile yapmayan, hizmet alan vatandaşlara nefret ile yaklaşan, yetkisini kötüye kullanan bu tür çalışanları İzmir'li hemşehrilerimizin haketmediğini düşünüyorum.
Olayın kamuoyu ile paylaşılması konusunda desteklerinizi rica ederim.
Teşekkür ederim.

Ayhan Özgür T.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Karabağlar Belediyesi bölgesel muhtarlar toplantısının 3.'sü gerçekleştirildi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Yunus Emre ile uzattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?