ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrencilerin duyarlılıkları akademik çalışma oldu

Öğrencilerin duyarlılıkları akademik çalışma oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerin duyarlılıkları akademik çalışma oldu

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından Otizm farkındalığını artırmak amacı ile hazırlanan “Destekliyoruz, seviyoruz, savunuyoruz” adlı proje, hem Otizmli çocuklar ve ailelerine moral hem de 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinde poster bildiri olarak yer aldı.

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Ece Karslıoğlu, Burcu Şaman, Tuğçe Gökçen, Derya Can, Esra Atalan ve Melike Altınbaş, dönem boyunca Otizm konusunda İzmir Üniversitesi’nde eğitim alan arkadaşlarının farkındalıklarını artırmak için broşür dağıttı, kurdukları stantta bilgi verdi. Hazırladıkları “Destekliyoruz, seviyoruz, savunuyoruz” projesi için Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile işbirliği yapan öğrenciler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü etkinlikleri kapsamında İzmir Üniversitesi’nde Otizm Farkındalık Paneli düzenledi ve İzmir Otizm Orkestrası ve Korosunu ağırladı. Ancak duyarlılıklarının bir sosyal sorumluluk projesi ile sınırlı kalmamasını, akademik anlamda bir çalışmaya dönüştürülerek sürdürülebilir olmasını hedefleyen öğrenciler, projelerini bir poster bildiri olarak Trabzon’da düzenlenen 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresine taşıdı.

Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin Otizm konusundaki duyarlılıklarını 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi ile ulusal bir platforma taşımasının önemine değinen proje danışmanı, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Beytut, “Hemşirelik, sağlık bilimi ile bakım sanatını, bilimsel bilginin insani yönünü, klinik uygulamayı, iletişimi ve sosyal bilimleri içerir. Bu sosyal sorumluluk projesinin akademik bir platforma taşınması, öğrencilerimizin mesleki yaşamlarında da bilim, şifa ve şefkati bir araya getirerek başarılı birer hemşire olacaklarının en güzel göstergelerinden biri” diye konuştu.

Türk filmlerinin unutulmaz şarkılarını söylemişlerdi

ODER Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, ikinci başkanı Yeşim Bayındır Zorlu ve Psikolog Dr. Semra Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı Otizm Farkındalık Paneli öncesinde sahne alan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu ve orkestrası, sevilen Türk filmlerinden esintiler sundukları şarkıları ile izleyicilere keyifli dakikalar yaşatmış, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, genetik bir farklılık olan Otizmin hayata güzel renkler katmaya engel olmadığını gösteren çocuklar ve eğitmenlerine gösterileri sonrası teşekkür etmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menderes'e mavi bayrak
Sonraki Haber Kaf Kaf, kaleci Evren'i istiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?