ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğrenciler oynayarak paranın uzmanı olacak

Öğrenciler oynayarak paranın uzmanı olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler oynayarak paranın uzmanı olacak

2012 Yılında Avrupa Birliği Komisyonu (EACEA) tarafından ‘KA3-ICT Multilateral’ başlığı altında hibe almaya hak kazanan Türkiye’deki tek projenin toplantısında Para uzmanlığı konuşuldu.

Projenin ilk toplantısı Portekiz’de, 2. Toplantısı İspanya’da, 3. Toplantısı Litvanya’da, 4. Toplantısı Avusturya’da ve 5. Son toplantısı Türkiye’de düzenlendi.

Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve dört saat süren toplantının açılış konuşmasını Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu yaptı.

Avrupa Birliği Komisyonu Yürütme Ajansı’ndan (EACEA) konferansa katılan Proje Gözlemcisi Cecilia Liljegren de AB Merkezi Projeler hakkında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. C. Coşkun Küçüközmen de ‘Finansal Okuryazarlık’ konusunda birer sunum yaptılar.

 Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi okullarda görev yapan yaklaşık 250 İngilizce Öğretmeninin katılımı ile gerçekleşen Proje Konferansına beş Avrupa ülkesinden proje ortakları da katıldı. 

Türkiye’de hibe almaya hak kazanan tek proje

‘Money Master’ Avrupa Komisyonu Hayatboyu Öğrenme Programı fonlarından desteklenen 5 farklı Avrupa ülkesinden (Türkiye, Portekiz, İspanya, Avusturya, Litvanya) 6 kurumun birlikte yürüttüğü bir proje. Proje sahipliğini Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üstleniyor.  Proje, 2012 Yılında Avrupa Birliği Komisyonu (EACEA) tarafından ‘KA3-ICT Multilateral’ başlığı altında hibe almaya hak kazanan Türkiye’den tek projedir.

Proje, örgün ve yaygın eğitim ortamlarda kullanılmak üzere bilgisayar oyunu yapılarak gençlerin ‘Finansal Okuryazarlık’ becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projenin Oyunu 6 farklı dilde Kasım ayı başına kadar hazır hale gelecek.

Proje ile üretilen ‘Para Uzmanı’ oyunun amacı, çocuklara ve gençlere bilgi ve beceriler kazandırarak ve finansal bağımlılıktan bağımsızlığa başarılı bir geçiş sağlayarak, onları hayattaki finansal sorumluluklara hazırlamak, çocukların ve gençlerin davranışlarını daha çok para biriktirmeye, daha üretken olmaya, bilinçli para harcamaya ve sağlam sebeplerle para ödünç almaya öncülük ederek güçlendirmek.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özgür Soylu'nun annesine beraat babasına ceza
Sonraki Haber Rotary Hizmetleri toplumla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?