ANA SAYFA > İZMİR > Öğrenciler Bornova için tasarlıyor

Öğrenciler Bornova için tasarlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler Bornova için tasarlıyor

Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı tasarım alanındaki işbirliği üçüncü kez ‘Bornova İçin Fikirler’ (BİF) Sergi’sinde hayat buldu. Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde açılan ve kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi 16 Aralık’a kadar açık kalacak.

  

Bornova İçin Fikirler (BİF) 3. Tasarım Sergisi, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirilen kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yeraldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergide Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nden yaklaşık 250 öğrencinin 40 akademisyenin danışmanlığında hazırladıkları 7 ayrı proje ile ilgili çalışmalar yer aldı.

Fikirler değerlendirilecek

Öğrencilerin yaptığı tasarımlar daha önceki iki sergi gibi basılı yayın haline getirilecek. Ayrıca referans fikirler olarak Bornova’nın tasarlanmasında değerlendirilecek olan çalışmalar bif.bornova.bel.tr adresinde de yayınlanacak. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ndeki sergi 16 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

BİF 3 Sergisinin açılışına katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila belediyecilik anlayışını ortak akıl ve katılımcılık ilkeleri ile sürdürdüklerine dikkat çekti. Başkan Atila, “Bir çok alanda üniversitelerimizle iş birliği yapıyoruz. Bunlardan biri de tasarım bölümleriyle, tasarımla ilgili bütün konularda yaptığımız ortak çalışmalar. Bizim en önem vardiğimiz konulardan biri kentsel tasarım konusu. Bunun için belediyemizde Kentsel Tasarım adı altında hayal ederek çalışan, projeler ortaya koyan bir müdürlük kurduk” dedi.

Başkan Olgun Atila, BİF projesinin sadece üniversite belediye arasında  değil aynı zamanda üniversitelerin farklı bölümleri arasında da fikir alışverişi sağladığını söyledi. Bornova Belediyesi’nin stratejik planlarından birinin tasarım inovasyon ve turizm olduğunu da anlatan  Atila, “Bu konuda pek çok iyi proje ve yeni tasarım noktaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Ayrıca turizmi güçlendirerek  bir turizm hareketi başlattık”diye konuştu.  Başkan Atila ayrıca Belediye Hizmet Binası Projesi, Çocuk Müzesi ve Çocuk Dünyası gibi belediye tarafından hazırlanan projeri de anlattı.

BİF Sergisi’nde yeralan Projeler

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı

  • Peyzaj Planlama ve Tasarım Stüdyosu

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

  • Büyükpark Kızlar Kahvesi İç Mekan Tasarımı

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

  • İzmir, Bornova ve Çamdibi-Altındağ Planlama Çalışmaları
  • Bornova’da Mekan ve Tasarım

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Kentsel Tasarım Programı/Kentsel Tasarım Sütüdyosu

  • Bornova Çayı Alt Havzası Planlama-Tasarım Kurgusu ve Kent Dönüştürmesi Projesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

  • Evka 3 Kültür Merkezi Projesi
  • Karaçam Ekolojik Çocuk Köyü Projesi

Katip Çelebi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve  Bölge Planlama Bölümü

  • Kızılay Mahallesi Kentsel Dönüşüm İhtiyaç AnaliziYöntemlerin Geliştirilmesi
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalılar, Yamanlar'da stres attı
Sonraki Haber Safter Karabağlı anıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?