ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Ödüllü Yazar Murat Gülsoy, İzmirli okurlarıyla buluştu

Ödüllü Yazar Murat Gülsoy, İzmirli okurlarıyla buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ödüllü Yazar Murat Gülsoy, İzmirli okurlarıyla buluştu

'Bu Kitabı Çalın' adlı hikaye kitabıyla birçok ödüle layık görülen Yazar Murat Gülsoy, Konak Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği İzmir’de okurlarıyla buluştu.

Konak Belediyesi’nin başlattığı ve edebiyatseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği ‘Kitap Kokusu’ isimli etkinliğin bu ayki konuğu Yazar Murat Gülsoy oldu. Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda dinleyici katılırken, etkinliğin sunumunu İzmirli yazar Fergun Özelli üstlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Gülsoy, bilimle ve sonrasında da edebiyatla ilgilenmeye nasıl başladığını anlattı. İlk olarak dergilerde öyküleri yayınlanan ve uzun bir yol kat ettikten sonra ‘Bu Kitabı Çalın’ adlı hikaye kitabıyla 2001 yılında Sait Faik Hikaye Armağanı’nı kazanan Gülsoy, yazarlık serüvenini dinleyicilerle paylaştı.

KİTAPLARIM BENİM GERÇEKLİĞİM

Söyleşide yazın hayatına nasıl başladığını anlatan Murat Gülsoy, “Bilimsel gerçeklik benim dışımdaki gerçeklik ama kitaplarım benim gerçekliğim. Bilim, genelin bilgisini verirken, sanat bir tane olanın, tekilin bilgisini verir. Çocukken kitap okudukça dünyamın genişlediğini hissederdim. Ne zamanki Oğuz Atay’ın ‘Tutunamayanlar’ eserini okudum o zaman ben de yazmaya karar verdim. Onu kendime çok yakın hissettim. Ben de yazabilirim hissini uyandırdı” dedi. Yapıtlarında gerçekliğin ve zihinsel deneyimlerin aldatıcılığı, rüyalar, ölüm ve aklın sınırları gibi konuları akıcı bir üslupla ele alan Gülsoy, okurlarıyla son derece samimi bir söyleşi gerçekleştirdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan yazar, etkinlik sonunda kitaplarını okuyucular için imzalamayı da ihmal etmedi. Kitapları İngilizce, Almanca, Çince, Makedonca, Rumence, Bulgarca, Arapça, Arnavutça dillerine çevrilen Gülsoy, Yunus Nadi Roman Ödülü ile Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nün yanı sıra son olarak 2014 yılında Sedat Simavi Edebiyat Ödül’üne layık görülmüştü. Kitap Kokusu etkinliğinin gelecek ay ki konuğu ise Murathan Mungan. Yazar, edebiyatseverlerle 24 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde buluşacak.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minik Sude, "Başkan amca"sı ile tanıştı
Sonraki Haber İzmir’in tarihini İZMİRSEM’den öğrenin

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?