ANA SAYFA > GÜNDEM > O müdüre bir tepki de meslektaşlarından

O müdüre bir tepki de meslektaşlarından

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
O müdüre bir tepki de meslektaşlarından

Karşıyaka'da andımız okumak isteyen öğrencilerini "Dingonun ahırı mı burası" sözleriyle azarlayarak tüm kesimlerin tepkisini üzerine çeken okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu'na bir tepki de Eğitim-iş Sendikasından geldi.

Eğitim-İş İzmir 3 Nolu Şube adına bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, meslektaşlarının öğrencilere "çok gereksiz, sert ve bir eğitimciye yakıştıramadıkları cümlerle tepki verdiğini" dile getirerek yaşanan olayı eleştirdi.

Andımızın kaldırılmasıyla ilgili süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "andın bir ırkı esas aldığı ve zorla okutulduğu" iddiasıyla açılan davanın Danıştay tarafından "Türk kelimesi bir ırkın değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi ne olursa olsun tüm milletin ortak adıdır" denilerek reddedildiğini hatırlatan Çalışkan, "Danıştay'ın bu kararı ile andımızın okunmasında yasa ve yönetmelikler olarak hiçbir kısıtlayıcı durum söz konusu olmayıp, okumak isteyen öğrencilerin engellenmesi de yasal dayanağı olmayan bir eylemdir" dedi.

Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da okul müdürü hakkında soruşturma başlatmaya ve tüm okullara bu konuyla ilgili yazı göndermeye davet ederek açıklamasını sonlandırdı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalıların cevabı...
Sonraki Haber Karşıyaka ADD, Dil Bayramı'nı kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?