ANA SAYFA > İZMİR > Nohutalan Kavun Festivali başlıyor

Nohutalan Kavun Festivali başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nohutalan Kavun Festivali başlıyor

Urla Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Nohutalan Kavun Festivali için geri sayım başladı. İzmir ilindeki üç Boşnak köyünden biri olan Nohutalan’daki festival, 5 Eylül Cumartesi günü saat 11.30’da Nohutalan Köy Meydanı’nda gerçekleşecek.

Renkli görüntülere sahne olacak Festival’de Nohutalanlı üreticiler arasında ‘En iyi kavun’ yarışması düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın vereceği konserle renklenecek festivalde Türkiye- Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ülke genelindeki Boşnaklar’ı bir araya getirecek.

KÖYLÜMÜZLE OMUZ OMUZA OLACAĞIZ

Urla’nın taşı, toprağı altındır. Her yöresinde farklı bir kültür, farklı bir lezzet vardır diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Her zaman belirttiğim gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kültürel mirasımızı koruyarak, tarımsal kalkınmaya destek vererek, köy turizmini sağlayarak, ekonomiye can vermeliyiz. Her festivalde olduğu gibi Kavun Festivalimizde de yine köylümüzle omuz omuza olacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Su, TBF'nin resmi su tedarikçisi oldu
Sonraki Haber Afrika ile ilişkilerin köprüsü EBSO

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?