ANA SAYFA > İZMİR > Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan eğitime dev destek

Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan eğitime dev destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nevvar Salih İşgören Vakfı’ndan eğitime dev destek

İzmir’de özellikle bilim, sağlık ve eğitim alanında arka arkaya dev projelere imza atan Nevvar Salih İşgören Vakfı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile beraber büyük bir yatırım için daha startı verdi. Üniversitenin Balçova’daki sağlık kampüsü içinde 8 katlı öğrenci yurdu ve bilim adamlarının konaklayabileceği merkezin yapımı için ilk imzalar Vali Mustafa Toprak’ın da katıldığı protokol töreninde atıldı. Yurda Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın adının verilmesi planlanıyor.

Vali Mustafa Toprak’ın makamında düzenlenen imza törenine Nevvar Salih İşgören Vakfı  Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun,  Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Genel Koordinatör Berna Şahin,  DEÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Rektör Danışmanı Yar.Doç.Dr. Kenan Kırkpınar, Genel Sekreter Abidin Öztürk katıldı. DEÜ Rektörü Füzün yaptığı konuşmada, “Bu proje tamamlandığında gençlerimizi kendi bağrımızda tutabilme şansı bulacağız. Yurdun bir kısmında buraya doktora için gelen özellikle yabancı konuklarımızı misafir etme şansı yaratılacak. Hatta fırsat kalırsa bizim asistanlarımız da 4 yıllık ihtisasları döneminde buradan faydalanabilecek. Dolayısıyla böyle bir yapı Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, oradaki sağlık kampüsüne çok büyük bir hizmet sunacak. Ben de kar amacı gütmeden bu çalışmaları yapan Nevvar Salih İşgören Vakfı yönetimine birkez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun da, Vali Mustafa Toprak’ın destekleri ile kısa sürede 8 önemli protokol imzaladıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu:  “Bu konuda bize verdikleri  destek nedeniyle kendilerine birkez daha teşekkür ediyoruz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak yatırımlarımızın yüzde 90’ını kamuya yönelik yaparken, kalan yüzde 10’luk dilimi de yine kamudan gelen taleplere yönelik değerlendiriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi ile son olarak geçtiğimiz günlerde sağlık kampüsü içinde Genom Merkezi’nin tamamlanmasına yönelik çok önemli bir projeye imza atmıştık. Şimdi de bu kampüste eğitim gören öğrencilere yönelik yurt projesi için protokol yapmanın mutluluğu yaşıyoruz. Burası bir öğrenci yurdu olmanın yanı sıra, bilim insanlarına da hizmet veren her türlü imkanıyla modern bir yaşam alanı olacak”

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise son 10 yılda özellikle DEÜ’ye, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından hayırseverlerin adlarının yaşatılmasına yönelik önemli katkılarda bulunulduğuna dikkat çekerek, “Bilginin teknik alanda, teknolojiye yönelik kullanılmasını çok önemsiyoruz. Bilginin iyi bir şekilde kullanılması ülkemizin, devletimizin var olma sebebidir. Aynı zamanda bu; insanlarımızı mutlu ve müreffeh yaşatmanın da temelini teşkil ediyor.  Hayata geçirilecek bu proje Dokuz Eylül Üniversitesi sağlık kampüsüne yakışmıştır. Bu yurtla birlikte oradaki gençlerimiz, bilim insanlarımız inşallah gelecek için hayırlı projeler gelişmesi adına ciddi katkılar sunarlar.  Son dönemde bu konulara daha da yoğunlaşan Nevvar Salih İşgören Vakfı’na da bu manada çok teşekkür ediyorum. Vakıflar kendi amaçları doğrultusunda hareket ederler ama siz bir taraftan rahmetli Nevvar ve Salih İşgören’in sizlere emanet ettiği kaynakları hem değerlendirebilmek adına, hem de değerlenen kaynakları faydalı; bilim yararına, ülke yararına, teknoloji yararına insanlık yararına işlere yönlendirebiliyorsunuz. Bu vesile ile rahmetli Nevvar ve Salih İşgörenimizi rahmetle, saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TBF, Pınar Karşıyaka'yı ligden atmakla tehdit etti
Sonraki Haber 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni 25 Nisan’da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?