ANA SAYFA > İZMİR > Neriman Fidan neler yapabileceğini açıkladı...

Neriman Fidan neler yapabileceğini açıkladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Neriman Fidan neler yapabileceğini açıkladı...

İzmir 2. bölge bağımsız milletvekili adayı Neriman Fidan, "Bağımsız milletvekili ne yapabilir?" sorusunun cevabını, "Bağımlı milletvekilleri ne yapıyor?" başlıklı bir açıklama ile vermişti.

Neriman Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı yeni açıklama ile Bağımsız milletvekili olması durumunda , ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ IŞIĞINDA yapacağı çalışmanın esaslarını 10 başllıkta a​çıkladı. Her fırsatta milletvekillerinin bağımsız olmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Neriman Fidan, bu dönemde bağımsız milletvekillerine önemli görevler düşeceğini ve mecliste tartışmanın seyrini etkileyeceklerine inandığını söyledi. Neriman Fidan, açıklamasını "BAĞIMSIZ, ONURLU YAŞAM VE SİYASİ MÜCADELE GEÇMİŞİM, SÖZLERİMİN TEMİNATIDIR." diyerek bitirdi.

1. DOĞRUDAN HALKIN TEMSİLCİSİ OLACAKTIR
Sadece Anayasa ve millete bağlı olacağım. Kararlarımda ve konuşmalarımda PARTİ VE GRUP YÖNETİM ENGELİ olmayacaktır.

2. BAŞKANLIK REJİMİNE KARŞIDIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık için istediği milletvekillerinden olmayacak ve Başkanlık sistemine karşı çıkacağım.

3. ULUSAL BİRLİKTEN, ULUS DEVLETTEN YANADIR, ÖZERKLİK'E KARŞIDIR
Başkanlık da olsa, partlamenter rejim de olsa ülkenin etnik ve mezhepsel olarak parçalanarak ÖZERK YÖNETİMLERDEN OLUŞAN FEDERASYON sistemine götürülmesine ,TÜRKlüğün anayasadan çıkarılıp etnik olarak parçalanmamıza karşı olacağım.

4. EMEKÇİNİN, EMEKLİNİN, KÖYLÜNÜN HAKKININ SAVUNUCUSU OLACAKTIR
Doğrudan emeğin, emekçinin, köylünün temsilcisi olacağım. Özellikle açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren köylünün , emekçinin doğrudan temsilcisi olarak sosyal politikalarla daha nitelikli bir yaşama kavuşturulması için parlamentoda gerekli mücadeleyi yapacağım.

5. 12 YIL KESİNTİSİZ ÇAĞDAŞ LAİK EĞİTİMİ SAVUNUR
Devlet bütün çocuklarına eşit, kaliteli ve ücretsiz temel eğitim vermekle yükümlüdür. Temel eğitimin 12 yıl ve kesintisiz olması için çaba sarfedeceğim.

6. SOSYAL DEVLETİ SAVUNUR.
Sosyal güvenlik şemsiyesinin tüm yurtaşları kapması ve Sağlık hizmeti sosyal güvenlik şemşiyesinde kaliteli ve ücretsiz bir şekilde sağlanması için çaba sarfedeceğim. Sosyal güvenlik kapsamından çıkartılan ilaç ve sağlık hizmet alımının yeniden kazanılması için çaba sarfedeceğim. İktidar sahiplerinin Devletin sosyal sorumluluğunu unutmasına izin vermeyeceğim.

7. HUKUK DEVLETİNİ SAVUNUR
Hukuk karşısında herkes eşit olmalıdır. Yargı'nın iktidar elinde bir araç olmasına kesinlikle karşıyım. İktidar sahiplerinin ve milletvekillerinin hesap verebilir olması gerekmektedir. Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çaba sarfedeceğim. Suç örgütlerinin, suçluların, terörle bağlantılı örgütlenmelerin meclis çatısı altında himaye görmesi asla kabul edilemez.

8. DEMOKRASİ SAVAŞÇISI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR
Geçmişte olduğu gibi demokratik yaşam ve demokratik hakların kazanılmasında mücadele etmeye ve demokrasi yolundan ayrılmamaya devam edeceğim.

9. LAİKLİK VAZGEÇİLMEZDİR
Atatürk'ün kurduğu laik demokratik cumhuriyetimizin en önemli dayanak noktası laikliktir. Bizi ortadoğu bataklığından koruyan ve ulusal birliğimizin, eşit ve özgür yaşamımızın, demokrasinin güvencesi laikliktir. Kadın ve hak ve özgürlükleri açısından laiklik vazgeçilmezdir. Laikliğe karşı eylemlerin karşısında olacağım , laik rejimi savunacağım.

10. YENİ ANAYASA DEĞİL, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ SAVUNUR
4 partinin de taahhüdü arasında bulunan YENİ ANAYASA tartışmalarında, geçmiş dönem anayasa mücadelesinden gelen birikimimle, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 4 maddesindeki Atatürk ilkelerinin anayasadan çıkarılması girişimine karşı duracağım.
BAĞIMSIZ, ONURLU YAŞAM VE SİYASİ MÜCADELE GEÇMİŞİM SÖZLERİMİN TEMİNATIDIR.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aytun Çıray:''İzmir, Başbakan'dan özür bekliyor''
Sonraki Haber Dixon varsa sorun yok...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?