ANA SAYFA > GÜNDEM > Nergiz Parkı dolup taşıyor...

Nergiz Parkı dolup taşıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nergiz Parkı dolup taşıyor...

Karşıyaka’daki yeşil oranını arttırmak ve mevcut alanları geliştirmek için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, ‘Nergiz Parkı’nı baştan yarattı. Yenilenen yüzüyle tam not alan park, haftanın her günü hem yetişkinler hem de çocuklarla dolup taşıyor.

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniledi. Geçtiğimiz ay açılışı yapılan park, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Parkı daha yeşil, daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturan yenilikler, 7’den 70’e tüm mahalle sakinlerinin büyük beğenisini kazandı.

NELER YAPILDI?
Vatandaşların istek ve önerileri dikkate alınarak hazırlanan proje kapsamında, 2 bin 500 metrekarelik parkın önemli bir kısmı yeşil alan olarak düzenlendi, çiçeklerle renklendirildi. 3-6 ve 6-12 yaş gruplarına yönelik olarak iki ayrı oyun alanı tasarlandı, modern oyuncaklar yerleştirildi. Pergola ve ağaçların gölgesinde, keyifli oturma üniteleri oluşturuldu. Spor aletleri yenilendi. Karşıyaka’nın çevreci kimliğini sembolleştirmek adına, parkın merkezine 150 yıllık bonsai zeytin ağacı dikildi. Etrafına da ağacı koruyan halkı temsil eden insan heykelleri yerleştirildi. Fıskiyeli kuru havuz ile alana görsel zenginlik katıldı.

Yenileme çalışmaları öncesinde parkta bulunan binanın fiziki alanı 300 metrekareden, 100 metrekareye düşürüldü ve iki katlı olarak tekrar inşa edildi. Buraya taşınan Nergiz Mahalle Muhtarlığı ile Nergiz Mahalle Merkezi daha modern şartlara kavuşturuldu. Ayrıca binadaki tuvaletler ile kafeterya da halkın hizmetine sunuldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Nergiz Parkımızı sil baştan yenileyerek, İzmir’in en modern parklarından birine dönüştürdük. Eski haline göre çok daha kullanışlı, estetik ve keyifli bir alan yarattık. İmar planında belediye hizmet alanı olarak görülen bu araziye 5 katlı bina da yapabilirdik. Ancak vatandaşlarımızın sesine kulak vermeyi; bölge için önem taşıyan bu sosyal yaşam alanını daha güzel şekilde halkımıza tekrar kazandırmayı tercih ettik. Karşıyakamıza, Nergiz Mahallemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atakent’te tramvay düzenlemesi
Sonraki Haber Karşıyakalı taraftarlardan bilet tepkisi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?