ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nergiz Kur’an Kursu öğrencileri Zübeyde Hanım’ı canlandırdı

Nergiz Kur’an Kursu öğrencileri Zübeyde Hanım’ı canlandırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nergiz Kur’an Kursu öğrencileri Zübeyde Hanım’ı canlandırdı

Zübeyde Hanım, ölümünün 96. yılında Karşıyaka Müftülüğü tarafından hazırlanan bir program ile anıldı.

Karşıyaka Nergiz Kur’an kursu tarafından hazırlanan anma programında, Zübeyde Hanım’ın vasiyet anı Karşıyaka Nergiz Kur’an kursu öğretici ve kursiyerleri tarafından canlandırıldı, kendisi için yazılan şiirler okundu, sinevizyon gösterisi yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler açılış konuşması yaptı. Müftü Gürler konuşmasında şöyle konuştu. “Eğer biz burada toplanabiliyorsak,şehitlerimizin kanından rengini alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, bağımsız hür bir vatanda güven içinde yaşayabiliyorsak, ezanlarımız okunuyorsa, dini görevlerimizi en güzel bir şekilde yapabiliyorsak, bunu başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için can vermiş şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.  Aynı zaman da ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirip milletimize armağan eden ebedi Karşıyakalı Atamızın annesi Zübeyde annemize borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını onu yetiştiren Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Efendiyi rahmetle, minnetle, şükran ile anmak, teşekkürlerimizi onlara iletmek dini, ahlaki, insani ve vicdani bir vazifedir ayni zamanda. Çünkü sevgili Peygamberimiz  (A.S)  insana teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmez buyurmuşlardır.
Mevlana Cami imamı Hasan Can tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasından sonra programı hazırlayan emekli öğretmene Kaymakam Çalışır tarafından bir demet çiçek verildi.
Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Ali Hıdır Köseoğlu, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kâmil Karadeniz, AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayda Maç,kurum yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, kursu öğretici ve kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam Çalışır, hasta çocuğa karnesini evinde verdi
Sonraki Haber Batur: Genel başkanımla görüşme olumlu geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?