ANA SAYFA > İZMİR > Nelson Mandela fotoğraflarla anılıyor

Nelson Mandela fotoğraflarla anılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nelson Mandela fotoğraflarla anılıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin efsane lideri Nelson Mandela, ülkesinin Ankara Büyükelçiliği ile Fahri Başkonsolosu işadamı Tamer Taşkın’ın ortaklaşa organize ettiği ‘Irk Ayrımcılığından Demokrasiye’ isimli sergideki fotoğraflarıyla anılıyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti Maslahatgüzarı Puleng Chaba ile Fahri Başkonsolos Tamer Taşkın’ın ev sahipliğinde Alsancak K2 Rezidans Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide, Nelson Mandela’nın yaşamından karelerin yer aldığı fotoğraflar İzmirlilerle paylaşıldı.

Son durak İzmir oldu

İzmir’de gerçekleştirilen serginin bir zincir haline gelen ‘Nelson Mandela: Irk Ayrımcılığından Demokrasiye’ serisinin son durağı olduğunu belirten Maslahatgüzar Puleng Chaba, daha önce fotoğrafları İstanbul, Ankara ve Mersin’de sergileme fırsatı bulduklarını söyledi. Serginin içeriği itibariyle gökkuşağı ırkının kötülüğe karşı kazandığı zaferin kutlaması niteliğinde olduğunu anlatan Chaba, “Sergi, ölümsüz ruha ve Güney Afrika halkının tutumuna karşı bir övgü niteliğindedir. Bir halk ki renk, cinsiyet ve ideoloji ayrımcılığına dayanan sistemi ortadan kaldırmak için mücadele etmiş. Sergimizde bu mücadelenin önemli kilometre taşlarına liderimiz Nelson Mandela özelinde tanıklık edeceksiniz” diye konuştu.

Mandela tüm insanlığı kucakladı

Mücadelesiyle ülkesindeki ırk ayrımcılığına son veren Nelson Mandela’nın hayatından kesitlerin yer aldığı serginin İzmirlilere ulaşmasını sağlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Fahri Başkonsolos Tamer Taşkın ise Nelson Mandela’nın dünya insanlık tarihi içinde çok önemli bir yeri bulunduğunu, ülkesinde 1994 yılında iktidara gelmesinden sonra tüm insanları kucaklayıcı politikasıyla dünyanın takdirini kazandığını ve bu sergide hayatından kesitlerin yer aldığını söyledi. Sergi ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Dedemin Fişi'' filminin oyuncuları İzmirlilerle buluşacak
Sonraki Haber Büyükşehir kimsesizlere sahip çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?