ANA SAYFA > İZMİR > Necip Kalkan: 40 yıl önceki İzmir ile bugünkü İzmir’in farkı yok

Necip Kalkan: 40 yıl önceki İzmir ile bugünkü İzmir’in farkı yok

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Necip Kalkan: 40 yıl önceki İzmir ile bugünkü İzmir’in farkı yok

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan; tarihten günümüze Ege’nin ve Akdeniz’in yıldızı olan İzmir’in 40 yıl önceki haliyle bugünkü halinin aynı olduğuna dikkat çekerek, “Tarihin yıldız kenti İzmir’in hiçbir simgesi kalmadı. 40 yıl önceki İzmir ile bugünkü İzmir’in farkı yok” diye konuştu.

Genel Kurulda gündem dışı söz alarak yapmış olduğu konuşmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçtiğimiz hafta Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiği ‘Ankara’nın 2016 ve Sonrası Projeleri’ sunumundan etkilendiğini belirten Kalkan, “Ben, siyaset yapan, özellikle kalbinde belediyecilik olan herkesin o sunumu seyretmesini isterdim. İnanın muazzam bir sunum oldu. Gökçek, eski hâli, yeni hâli ile Ankara'ya yapılanları anlattı. Anlattıkça ben oturduğum koltukta koltuğun içine girdim, hüzünlendim, üzüldüm. Üzüldüm çünkü İzmir'in bugünkü hâli ile Ankara'yı mukayese ettim. Sakın kimse Melih Bey'i gördüm, tanıyorum filan sanmasın, hayatımda tokalaşmadım dahi ama yaptıklarıyla kendisini takdir ediyorum” dedi.

İlklerin şehri karman çorman halde

İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi ve 4 milyon 200 bin nüfusu barındıran, Türkiye’ye ithalatı, ihracatı öğreten bir şehir olduğunu vurgulayan Kalkan, “Namı değer İzmir, ‘Ege’nin incisi, Akdeniz’in Yıldızı’ olarak bilinir. İzmir tarihte ilklerin şehridir. İzmir'de bir de fuar vardı. Ben fuara gittim. Hayatınızda ay taşı göreniniz var mı? Ben üç buçuk saat fuarda kuyruğa girdim Ay'dan gelmiş taşı seyrettim, taş da 110 gramdı. Hayatınızda elli beş sene evvel sirke gideniniz var mı? Ben İzmir'de gittim. Aranızda hayatında Cicero'yu göreniniz var mı? Ben gördüm İzmir Fuarı'nda. Hayatınızda bugünkü İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in Kocası Philip'i göreniniz var mı? Görmediniz. Ben bunların hepsini İzmir Fuarı'nda gördüm. Böyle yıldız bir şehir 40 yıldır yerinde sayıyor. Tam 17 senedir de kentimiz Büyükşehir Belediyeciliği ile yönetiliyor. Şehrimiz karman çorman bir halde. Dünkü hali böyleydi deyip, bugünkü halini gösterecek bir pano elimizde yok” diye konuştu.

Güzel İzmir’imizde yapılacak çok şey var

Kentin muhtelif yerlerinde çekilmiş fotoğrafları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin görsellerini meclis kürsüsünde gösteren Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet üretmemekle eleştirerek, “Sizin yapacağınız karman çorman bir kent, bizim yapacaklarımız ise Ankara Büyük Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gibi çağdaş projeler üreterek kente nefes aldırmak. 1 gram değişiklik yapın. Şehrin yüzde 60’ı gecekondu olur ise, bir şehirde 1 milyon 50 bin konut var olup 320 bini yıkılmaya mecbur ise güzel İzmirimizde yapılacak çok şey var demektir” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintisi
Sonraki Haber Karşıyaka Voleybol altyapısında milli gurur

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?