ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nazım Hikmet tiyatro sahnesinde anılacak

Nazım Hikmet tiyatro sahnesinde anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet tiyatro sahnesinde anılacak

Şiirleri neredeyse tüm dillere çevrilmiş, dünyanın en büyük ve tanınmış şairlerinden Nâzım Hikmet doğumunun 117. yılında onun eserinden sahneye uyarlanan Taranta- Babu oyunu ile anılacak.

Oyun Sandalı tiyatro ekibinin başarılı oyuncusu, tiyatro, sinema ve televizyon seyircisinin yakından tanıdığı Cansu Fırıncı’nın tek kişilik performansı ve Harun Güzeloğlu’nun çarpıcı rejisiyle sahnelenen oyun 16 Ocak Çarşamba günü saat 20.30’da Konak Halk Sahnesi’nde İzmirli sanatseverlerle buluşacak. 

Nazım Hikmet 1935 yılında yazdığı Taranta-Babu’ya mektuplar adlı eserinde, İtalyan Faşizmini özel bir kurguyla, bir dizi şiir-mektupla anlatır. Kitap, İtalya’ya resim öğrenmek için gelen Habeşistanlı (Etiyopya) bir delikanlının, karısına yazdığı mektuplardan oluşur. Mektuplar, faşistler tarafından tutuklanan delikanlının odasını kiralayan ‘kendi ülkesinde kendi dilini istediği gibi kullanamadığı için, Asya ve Afrika dillerine merak saran’ bir İtalyan tarafından ulaştırılır yazara. Taranta-Babu’ya yazılmış ve sahibine ulaşamamış olan bu mektuplar aracılığıyla Nazım, İtalya’da hüküm süren faşizmi neredeyse bütün yönleriyle önümüze sermeyi başarır. 

SEYİRCİYİ SÜRPRİZLER BEKLİYOR
Taranta-Babu’ya yazılan 13 mektup seyircilerden 13’üne emanet ediliyor. Mektuplardan birinin için de ise seyirciyi ayrı bir sürpriz bekliyor! Tek perde ve 87 dakika sürecek oyun, sürprizleriyle İzmirli tiyatroseverleri bekliyor.  
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Sanat Derneği THM Korosu'nda konser heyecanı...
Sonraki Haber Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 3. etap kuraları çekildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?