ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nail Türkel Karşıyaka'da 123.sergisini açtı

Nail Türkel Karşıyaka'da 123.sergisini açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nail Türkel Karşıyaka'da 123.sergisini açtı

İzmir’li ressam Nail Türkel, 123. Kişisel sergisini Karşıyaka Belediye Binası'nda açtı. Yaptığı resimler kadar topladığı doğal taşlar ve deniz kabukları ile gerçekleştirdiği el sanatları ürünleri ile büyük ilgi gören sanatçı, yine fark yaratan yeni çalışmalarını sergiliyor.

İzmir’de edebiyat öğretmenliği yaparken 1970 yılında resim yapmaya başlayan sanatçı, doğayı yansıtan ilk resimlerinden sonra hobi olarak başladığı deniz kabuklarından el emeği eserleri sayesinde dünyayı dolaşma imkanı buldu. Turistik bölgelerde açtığı sergilerde tanıştığı turistlerin davetleri ile Fransa, Hollanda, Almanya, Makedonya, Kosova, Yunanistan gibi pek çok ülkede sergiler açan sanatçı, gördüğü ilginin nedenini fark yaratan çalışmalarda olduğunu belirterek “ Bütün çalışmalarım orijinal el emeği ürünlerdir. Hepsi birbirinden ayrı olan el sanatı ürünlerimi atölyemde o anki duygularıma göre yönlendirip gerçekleştiriyorum. “ dedi

Boş zamanlarında doğada geziler yapıp kullanabileceği doğal taşlar topladığını belirten sanatçı, dalgalı havalardan sonra da kıyılara vuran deniz kabuklarını biriktirdiğini belirterek” Türkiye’nin tüm denizlerini geziyorum. Kıyılardan kabuklar topluyorum. Ayrıca yurt dışından da deniz kabukları getirtiyorum. Daha sonra atölyede topladıklarımdan kuşlar, çiçekler ve farklı şekillerde süsler gerçekleştiriyorum” dedi. Soyut resimlerini de tamamen doğadan topladığı topraktan elde ettiği boyaları kullanan sanatçı, çevre dostu olduğunu belirterek “Doğanın güzelliklerinin evlerin içine taşınmasını sağlıyorum. Fark yaratan eserler olduğu için büyük beğeni görüyor” dedi. Sergi 20 Kasım’a kadar açık kalacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC, Cumhuriyet Haber Nöbeti'nde...
Sonraki Haber Diyetisyen Korkmaz: ''Popüler diyetler hileli''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?