ANA SAYFA > EĞİTİM > Müzebüs Karşıyaka'ya geliyor

Müzebüs Karşıyaka'ya geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Müzebüs Karşıyaka'ya geliyor

Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor. Müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye’yi il il gezerek öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem yolculuğuna başladı. 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek Müzebüs’ün yeni durağı ise İzmir. Müzebüs 12 Şubat tarihinde İzmir Evrensel Çocuk Müzesi’nde öğrenilerle bir araya gelecek.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri il il dolaşan Rahmi M. Koç Müzesi’nin gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs İzmir’de öğrencilerle buluşuyor.

Müzebüs’ün İzmir turu, 10 Şubat tarihinde Torbalı ilçesindeki Cengiz Topel Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, 11 Şubat tarihinde Torbalı ilçesindeki Özbey Ortaokulu’nu, 12 Şubat tarihinde Karşıyaka ilçesindeki İzmir Evrensel Çocuk Müzesi’ni, 13 Şubat tarihinde Bergama ilçesindeki Zeytindağ Yılmaz Ortaokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 14 Şubat tarihinde Buca ilçesindeki Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelecek.

Müze görmeyen çocuk kalmayacak
Diğer müzelerden farklı olarak tek bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi’nin, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için 2003 yılında başlattığı gezici müze projesi “Müzebüs” yola çıktığı günden bu yana 2 bin 351 okulun 515 bin 176 öğrencisine ulaştı.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Müzebüs hakkında:
Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilen okullarda, öğrencilerle müze objelerini buluşturuyor. Müzebüs’te iki eğitmenin rehberliğinde 70 müze objesi hakkında öğrencilere bilgiler veriliyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.     

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da ''İnsan Hakları İzleme Eğitimi'' başlıyor
Sonraki Haber MARBLE İzmir’e ''Değişik'' imzası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?