ANA SAYFA > SPOR > Mutlu Altuğ: “31 Mayıs tarihine takılı hareket etmek bizi yanıltır”

Mutlu Altuğ: “31 Mayıs tarihine takılı hareket etmek bizi yanıltır”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mutlu Altuğ: “31 Mayıs tarihine takılı hareket etmek bizi yanıltır”

Karşıyaka’da geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimin ardından görevine başlayan Mutlu Altuğ, kulübün gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün akşam yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımlarının yapıldığını belirten Altuğ, Karşıyaka Haber'e yaptığı açıklamada, Türgay Büyükkarcı’nın basketbol, Barış Gökahmetoğlu’nun da voleybol şubelerinin başına getirildiğini belirtti. Oktay Yeşil’in başkanlığını yürütmesi beklenen futbol şube yönetiminin ise şu an için kendisinin başında bulunacağı bir komiteye bağlandığını belirten Altuğ, “Futboldaki acil durum sebebiyle futbolun icraatları direkt başkana bağlandı. Benim başında olduğum bir komite kuralacak ve gereken acil adımlar atılacak. Acil durumlar atlatıldıktan sonra o görev tekrar değerlendirilecek” dedi.

“A ve B planlarımız var”

Futbol takımı için tek çözüm yolu olarak eldeki futbolcularla anlaşmayı görmediklerini belirten Altuğ, “Futbolcularla görüşüyoruz ama A ve B planlarımız var. Mevcut transfer yasağı rakamlarını da göz önüne alarak hızlı bir şekilde onları da değerlendiriyoruz. Biz sadece bugün, yarın için değil önümüzdeki 2-3 sene için çalışıyoruz ve planlarımızı bu yönde yapıyoruz. Kurulan futbol komitesi olarak bugünden itibaren toplanarak acil bir aksiyon planı yapacağız” dedi.

Transfer yasağı kalkabilir

Soner Tolungüç’ün “Eldeki futbolcuların tutulması şart değil, transfer yasağı kaldırılarak Süper Lig takımlarının altyapılarında forma giyen yetenekli oyuncular düşük maliyetlerle takıma kazandırılabilir” demecini de değerlendiren Altuğ, “Soner Hocamızla henüz bir araya gelemedik ama kendisiyle sürekli telefonda bilgi alışverişi yapıyoruz. Kendisi bu görüşünü benimle de paylaştı ve bu da planlarımızdan birisi. Onun için 31 Mayıs illa oldu olmadı tarihi değil. Biz 2-3 senelik bir program yapacağımız için hangisi bize daha uygun onu değerlendiriyoruz” diyerek transfer yasağını kaldırma yoluna da gidebilecekleri mesajını verdi.

“Ufuk Sarıca konusunda yazılanlar spekülasyon”

Basketbol konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Altuğ, şubenin ana sponsoru Yaşar Holding’le resmi olarak görüşmediklerini fakat bilgi paylaşımında bulunduklarını, medyada yer alan basketbol şubesi bütçesine yönelik rakamların da bu şekilde ortaya çıktığını belirtti. Şube bütçesinin holdingle yapılacak görüşmelerden sonra netleşeceğini belirten Altuğ, takımın başantrenörü Ufuk Sarıca’nın bütçe düşeceği için takımdan ayrılacağı iddialarının ise spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. Ufuk Sarıca’nın devam eden sözleşmesi olduğunun altını çizen Altuğ, “Şu an için o kontrat üzerinden yürümek lazım. Beşiktaş’la görüşüp görüşmediğini bilmiyorum ama bizimle devam eden bir kontratı var. Önümüzdeki sezonun bütçesini de çıkarma çalışmaları yapıyoruz. Son bir kez masaya oturup, hocaya bütçemizi sunacağız ve neler yapabileceğimizi tartışacağız. Turgay başkan Ufuk Hoca’yla birkaç kez görüştü, ortada negatif bir şey yok. Ama bu biraz da bütçe ve kimya meselesi, nasıl bir takım kurulacağı ile ilgili bir şey. Ortak paydada buluşulursa olur, buluşulmazsa da ortadaki kontratın gereklilikleri değerlendirilir” dedi.

“Geç kaldığımızı düşünmüyorum”

Cihan Büyükoral’ın dün yaptığı yönetimin görevine başlama konusunda geç kaldığına dair açıklamalarını da değerlendiren Altuğ, “Cihan abi bizim divan başkanımız, büyüğümüzdür. Sözleri tabii ki bizim için önemlidir. Ama ben 2 gün için geç kalma sözünün çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Efektif ve sonuç alıcı görüşmeler yapabilmek için önümüzdeki mevcut durumu ortaya koyup, ona göre bir stratejik plan yapmamız gerekir. Biz birkaç gündür bununla uğraştık, görev dağılımımızı da yaptık, görüşmeleri de bugünden itibaren başlatıyoruz. Eğer 31 Mayıs tarihine takılı hareket edersek bu bizi yanıltır. Bizim A, B ve C planlarımız var. Pazar günü seçildik, biz Pazartesi gününden itibaren hem futbol hem basketbol konusunda çalışmalarımıza başladık” diyerek sözlerini noktaladı.

Salahattin Oytun İdel / KARŞIYAKA HABER - ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdoğan Toprak, Karşıyakalılar ile buluştu
Sonraki Haber Akpınar: Sanata yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?