ANA SAYFA > EKONOMİ > Mustafa Moroğlu:''Ekonomik kriz artık gizlenemiyor''

Mustafa Moroğlu:''Ekonomik kriz artık gizlenemiyor''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Moroğlu:''Ekonomik kriz artık gizlenemiyor''

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Aliağa’da CHP ilçe yöneticileri, Petrol-İş Sendikası yönetimi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi, ekonomi zirvesine katıldı.

İlk olarak bölge ticaret odalarının başkanlarının katıldığı Bakırçay Ekonomi Zirvesi’nde bir konuşma yapan Moroğlu, AKP iktidarının giderek derinleşen ekonomik krizi gizleyemez hale geldiğini belirterek, “Kriz o kadar derinleşti ki Cumhurbaşkanı hainlikle suçladığı Merkez Başkanı Başkanı Erdem Başçı ile bir araya gelmek zorunda kaldı” dedi.

Türkiye’de sanayi üretiminin yıllar sonra ilk kez yüzde 2.2 oranında gerilediğini, Ocak ayından bu yana borsanın yüzde 5 değer kaybettiğini hatırlatan Moroğlu şöyle konuştu:

“Bizimle benzer ekonomik güce sahip ülkelerde ise borsa yüzde 5 değer kazandı. İşsizlik yüzde 10.7’ye ulaştı. Türk Lirası Ocak ayı başından bu yana yüzde 11.7 değer kaybetti. Yıllardan beri sıcak para ile ekonomiyi çeviren AKP iktidarı, yurtdışından sıcak para akışı durunca, yıllardır yaşanan ama büyük ustalıkla gizledikleri ekonomik krizi gizleyemez hale geldi. TÜİK’in açıkladığı rakamların aksine çarşıda- pazarda enflasyon hızla artıyor. Dolardaki artış rekor düzeye ulaştı. Artık Türk halkını kandıramıyorlar. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan bile hain ilan ettiği Merkez Başkanı Erdem Başçı ile görüşmek zorunda kaldı.”

İÇ GÜVENLİK PAKETİ  HERKESE KARŞI

Petrol-İş Sendikası’nı da ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çınar’dan işçilerin sorunları ve taşeronlaşma ilgili detaylı bilgiler aldı. Moroğlu, Aliağa’da Tüm Emekli-Sen Şube Başkanı ve sendika yöneticilerini, Atatürkçü Düşünce  Derneği Başkanı Erol Ertürk ve dernek yöneticilerini ziyaret etti, ön seçim süreci ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Celal Süslü ile de görüşen Moroğlu’nun son durağı CHP İlçe Başkanlığı oldu. Burada İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Moroğlu, İç Güvenlik Paketi ile ilgili bilgi verdi, “Bu paket terörizme karşı hazırlanmış gibi gösteriliyor. Oysa bu yasa AKP’ye hizmet etmeyen gençlere, çiftçilere, işçilere yönelik olarak hazırlandı ve TBMM’den geçirilmek isteniyor” diye konuştu.

Moroğlu Aliağa’da fırına ekmek almaya giderken polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ı anma törenine de katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Korneanıza gözünüz gibi bakın...
Sonraki Haber Ali Engin çalışmalarına son sürat devam ediyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?